Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Говорителка на Тръмп: Следващата седмица трябва да приключи процесът по импийчмънт

Вижте какво отговори Анатолий Макаров на въпроси на българи във фейсбук

От посолството на Руската федерация у нас публикуваха първата част от отговорите на Н.Пр. Анатолий Макаров, посланик на РФ в България, които той дава на запитвания от български граждани в рамките на инициативата на дипломатическата мисия „#ПопитайПосланика“.

Тя бе обявена в навечерието на Деня на дипломатическия работник, който се отбелязва в Русия на 10 февруари.

От посолството отчетоха, че общият брой на коментарите под публикацията е достигнал 2,5 хиляди. Сред тях има както конкретни въпроси, така и емоционални оценки. „Това означава, че руско-българските отношения продължават да остават жива субстанция, не спират да се развиват“, коментира от мисията.

Публикуване въпросите и отговорите без редакторска намеса:

Част I – Въпроси, на които ние нямахме право да не отговорим /запазваме авторската орфография и пунктуация/
Нивелин Ненов: Русия обича ли България? – Много!
Станислав Балчев: От коя част на Русия е родом? – От Москва.
Здравка Чешмеджиева: Уважаеми, г-н Посланик, изключително много желая да се възстановят братските връзки с България и Русия! Прави впечатление, че в тази насока малко се работи! Обичам Русия като втора Родина! Но използвате ли си правомощията създавайки чести контакти с нашите политици! САЩ-посланикът непрекъснато поддържа близка връзка с МС и Президентство! Вие имате ли такава възможност! Само тесни контакти с политиците ни и народа ще възродят святата дружба между двата народа! Въпросът имате ли тази възможност за контакти! – Поддържам добри работни контакти с членове на политическото ръководство на България, за което им благодаря. Ще работя и по-нататък за подобряване на руско-българските отношения и се надявам и занапред да срещам разбиране от българската страна.
Zahari Stoilov: Румен Радев на заплата ли е при вас? – Не.
Mitko Kurtev: Защо имаме такова голямо, отрицателно за нас търговско салдо, защо пречите всячески и умишлено на износа на български продукти в страната ви? – Наопаки, бихме се радвали търговията между Русия и България да се развива и в двете посоки. Дори имаме тук Търговско представителство, което оказва подкрепа на бизнеса. Руският пазар е голям, така че и на българските производители има място. Стига да имат желание.
Елена Михова: Като чета въпросите на другите ми се иска да разбера как се справяте с честата неприязън и неодобрение, които са задължителна част от тежката корона, която трябва да носи държава като Русия?; Boris Krumov: Как се справяте с крайно поляризираното българско общество по отношение на Русия, и най-вече с омразата ? Благодаря Ви ! – Кучетата лаят, керванът си върви. Нали така казват в България?
Ivajlo Valentinov Dukov: Господин посланник, в РФ някой обръща ли внимание на всевъзможните декларации, мнения, изказвания от България спрямо РФ и нейните политики? – Разбира се, че думите не минават незабелязано, и от тях до голяма степен зависи нагласа на ръководството на страната ни към развитие на руско-българския диалог. Въпреки това много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид.
Тодоръ Д. Борисовъ: Въпрос към Н.Пр.посланика – колко на брой са българските младежи, кандидатстващи за безплатно образование в Руската федерация след завършено средно образование и дали броят на кандидатите се увеличава всяка година? – Годишно имаме около 500 заявки от българските абитуриенти да следват в Русия по нашата програма за безплатно образование. Квотата за България е около 220 души, така че почти всеки втори успява да замине за Русия.
Dimitar Zlatarov: Г-н посланик, бих искал да Ви задам въпрос, свързан с напрежението, което се поражда от струпването на войски на НАТО в близост до руската граница. Според Вас това би ли могло да се тълкува само като провокация от силите на НАТО, или съществува реална опасност от реален конфликт между НАТО и Русия? Бих искал и да Ви попитам дали според Вас е възможно кризата в отношенията между България и Русия в бъдеще да бъде преодоляна? И в тази връзка кога г-н Путин ще посети България? Благодаря Ви предварително! – Дай боже, до реалния конфликт никога няма да стигне – нали има още хора, които добре помнят поуките на Втората Световна война. Не бих говорил за кризата в отношенията между Русия и България, по-скоро за нереализиран потенциал, който трябва да започнем да използваме. И третия ви въпрос – надявам се, че това ще се случи по време на моя мандат. Той има покана, а над конкретното съдържание в момента работим заедно с българската страна.
Ирена Панкева: Ваше Превъзходителство! Господин Посланик! Ясно Ви е, че злословията тук не изразяват ничие мнение, още по-малко – на българския народ! Трябва да знаете, че троловете се вкаменяват с доброта и светлина 😉! Лично на мен ми е любопитно какви качества е необходимо да притежава добрият дипломат, за да се справя с реални дипломатически затруднения? – Трябва да бъде достатъчно образован, да се ориентира добре в международната ситуация, да разбира от човешката психология и да обича страната, в която работи. Притежаването на чувство за хумор също е от плюсовете. Тогава и дипломатическите затруднения, а и всички други се преодоляват по-лесно.
Daniel Ivanov: Няма ли да нападате, пред разпад сте? – Как да нападаме, ако сме пред разпад? Ако оставим хумора настрани, нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха Ви фалшивите новини.
Александър Костадинов: Ваше превъзходителство! Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс? – Шанс няма, защото, за разлика от някои страни, не се намесваме във вътрешните работи на други държави и не предоставяме военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното ръководство на въпросните държави.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (26)

 1. Сега колелцата в главата на „Русофоб“ се въртят с бясна скорост, но не могат да произведат качествена мисъл. Когато вместо мозъчни неврони в главата си имаш само бели ганглии, мисленето няма как да е между нормалните ти характеристики. Просто и ясно. Най-много да рециклира някои от старите си лозунги, но и за това не знам дали ще има мозъчна сила. Най-вероятно ще омаже форума с л–на.

  1. Малеей, много русофил, много нещо! Ръкопляскания и скандирания „КПСС-БКП – вечна дружба!“, ставания на крака и тропане, неистови крясъци „Обичаме ви!“ Плакати на Ленин, Сталин и Путин и знамена на Донецката и Луганска „народни“ републики. Всенародна радост; пир … по време на чума.

 2. Ахх, какви невинни въпроси и отговори_като в добрите стари времена! Що не помествате останалите, истинските?!

  1. Не ги знам „истинските“, но съдейки по теб, допускам че са от простаци 🙂

  2. Не ги знам „истинските“, но съдейки по теб, допускам че са от простаци 🙂

 3. Shto nikoi ne go e pital Rusia /exSSSR/ koga shte se izvina na bulgarite chiito rodnini byaha izbiti ot partizanskite teroristi pod natiska na ‘bratskia’ SSSR-Ruski narod? Zashto tezi prosti kolhoznici narediha na selskata pashmina shumkarska da izbie inteligenciata na BG I da ni napravi smradlif kenef? I s kakvo parvo podariha na Tito BG teritoriata, koiato izmileno narekoha Makedonia?

  1. Както иречек е казал интелигенцията ни е екскремент. Съдейки по тази от 89та (комунистическа или еврейска) и тази, която по късно се тупа у гърдите, че е наследничка на преди деветосептемврийската – нещата не са се променили от тогаз

   Отделно, праве 6ил народният съд осъдил престъпници и долни екскременти, заради които плащахме репарации на гърция до 75та.

   1. Екскремент си ти, тъп фашистки трол. Нашата интелигенция е задушавана от тъпанари, простаци, некадърници и лумпени лакеи. Когато се освободи от простотията наоколо нашата интелигенция не е по-лоша от световната. А ти си търси гробно място. Не си за доктор, а за поп – последен стадий на дърташко оглупяване.

   1. На Макаренков му е пораснал носа от лъжи и некадърна пропаганда.

 4. Эахари Стоилов,
  Подчертаваме дебело, че дори,
  Борисов и Цветанов от
  Америка не получават пари…
  / само на Рожденни Дни …/
  УРААА…

 5. Уравновесени, дипломатични и достойни отговори на някои провокационни и злонамерени въпроси.

 6. На посланика на фашисткия агресор Русия и на българските русофили трябва да е ясно: България е малка страна и задължително трябва да е включена в някаква група, структура или алианс. За нормалните хора е ясно, че ВСЯКО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ Е ПАГУБНО ЗА БЪЛГАРИЯ И Е НАЦИОНАЛНО САМОУБИОЙСТВО. С Русия можем да имаме единствено търговски отношения без друга зависимост: енергийна, финансова, военна, технологична, културна или образователна. Можем да влизаме в сътрудничество с всички други държави и алианси, които не са подвластни на руския фашистки режим, но отношенията с техните съюзници: Китай, Иран и Северна Корея не трябва да са обързващи със зависимост, а с проста търговия: дал пари, взел стока и КРАЙ.

  1. Вече разбрахме, че за отрепките е нужно да са роби или кърлежи да се впият в някого и да чакат… с цензора (а и плевнелиев и цветанов) го доказахте – преди партийци, сега – евроатлантици… и все възхвалявате господаря…

   1. Я се разкараяй при фашистката руска интелигенция – там е мястото на вонящите екскременти.

 7. Няма какво да научим от Русия, освен лъжи и манипулации. Ако толкова много искате да ви лъжат и мамят тогава гласувайте за БСП и Атака и изпълнявайте желанията на телефонните измамници.

  1. Хората гласуват за когото искат. Демокрация е.
   Режи вени…

 8. KRAINO VREME E VSI4KI DA PROUMEJT RAZLIKATA MEZDU RUSKIJT NAROD I IMPERSKATA POLI
  TIKA VODENA OT RUSKATA IMPERIJ ILI BIVSHIJ BOLSHEVISHKI S.S.S.R.!OGROMNA 4AST OT RUS
  KATA KULTURA I SVETOGLED E ISTORI4ESKI SAZDADENA NA BAZATA NA BALGARSKATA!I V NERAZRIVNA VRAZKA S BALGARSKIJT NAROD!

 9. През турското военно присъствие все пак сме имали борци за свобода, хайдути, чети, въстания, комитети и др. подобни патриотични формирования. Имало е някакъв БЪЛГАРСКИ ДУХ И ЖИВОТ. Имало е Възраждане, но на 9 септември 1944 дивите руски фашисти унищожиха българския дух, с хайдутите, четите и комитетите и забравихме патриотизма, защото ФАШИСТКА РУСИЯ НИ ЗАБРАНИ ДА СЕ СЧИТАМЕ ЗА ОТДЕЛНА НАЦИЯ. Фашистка Русия изведе нацистката тайна полиция на невиждано високо ниво: всеки да топи всички на властта. Пълно мозъчно претопяване на нацията. Русия е най-големият, зъл и коварен враг на България.

  1. Безродник си ти, щом за теб най-черният период в българската история е „турско военно присъствие“.
   Откъде измъдри това невъзможно словосъчетание, тролещ безроднико?

 10. Какви руски фашисти бълнуваш,бе смахнат изрод?Кога Русия ни е забранила да бъдем отделна нация?Русия била най-злия и коварен враг на БЪЛГАРИЯ!?Заради долни подметки като тебе страда цялата нация!А турците не са ни враг?Така ли мислиш противно нищожество?Тежко и горко на нацията,ако още някой мисли като тебе!Ей,боклук-ходи да правиш съюз с турците против Русия!Ейййй-то бива-бива да си с малко ум-ама този тъпак е уникален!И все едни и същи неща пише!И все „руски фашисти“!?Къде го намери този несъвместим термин,бе русофобско л.а.й.н.о!!!

 11. Фашист и Расист е русофоба,
  С неговата дива элоба,
  на България , поради което
  Е плачевно дереджето…
  Татар-булгарското моме,
  кой как фане, всеки го ЕВЕ
  УРААА
  Фашистка България на 3 морета
  Фашист Русофоб кърти мивки и павета
  РУСОФОБА Е ФАШИСТ

 12. Другарки и Другари,
  Русофобите са си фашисти,
  А Борисов и Цветанов, Членове на
  БКП-е са Храбри Комунисти…!!!
  УРААА
  Планина от л@йна вдигнете,
  От Русо-Фоба ги эащитете…
  / Фашистка България на 3 морета/

 13. Русофобите са фашисти,
  Борисов и Цветанов, членове на БКП-е,
  СА ХРАБРИ КОМУНИСТИ

  РУСОФОБА Е ФАШИСТ
  / шъ тъ пубъркам Муци,
  дъ гълтъш сперма на буци/
  УРААА…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.