Вижте какво отчете вътрешният министър за работата на МВР през 2017 г. (ГРАФИКИ)

На редовния си месечен брифинг министър Валентин Радев оповести обобщените резултати от дейността на МВР през 2017 г. , както и заложените цели за настоящата година. Toй не скри притеснението си от очертания показател за снижаване на възрастовата категория на извършители на престъпления. В този смисъл припомни извършеното от служителите на МВР, заедно с Министерството на образованието и Социалните служби по места, за да могат 11 000 деца да се завърнат в учебните заведения.

В частта - опазване на обществения ред и конвенционална престъпност вътрешният министър отбеляза, че в системата през изминалата година са назначени 1000 нови служители, голяма част от които ще работят към мобилните екипи, покриващи малките населени места в областите на страната. Стремежът е да се осигури полицейско присъствие там, където е идентифициран проблем, както и да се даде възможност на хората по-лесно да подават сигнали за нередности и извършени престъпления.

Министър Радев се спря и на един от водещите приоритети за ръководството - ефективното противодействие на т.нар. телефонни измами. В ГДНП бе обособен сектор с това направление, чиято задача е извеждането и анализирането на основните тенденции в този вид специфични престъпления, както и установяването на извършителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право