Вижте от птичи поглед изграждането на небостъргача Sky Fort (ВИДЕО)

Край бул. Цариградско шосе в София продължава изграждането на небостъргача "Скай Форт", който ще бъде най-високата сграда в България, показва видео, заснето с дрона на SkyscraperCity.

Новата кула Sky Fort, част от комплекса Sofia Capital City, има силно изразена монолитна вертикална структура, за разлика от съвкупността от отделни характерни елементи, създаващи образа на първата сграда от комплекса - Capital Fort. Сградата изниква от земята като единно тяло, развиващо се плавно по височина и завършващо с обтекаема аеродинамична форма. Заоблените ъглови зони се траснформират на върха на сградата в свързани помежду си арки. Голямата е „отворена" успоредно на булеварда и по този начин представя отварянето на града към региона и света.

Sky Fort има общо 49 надземни и 3 подземни нива, включващи: висок партерен етаж с входни пространства; 36 офисни етажа; 3 двойни технически етажа; заведение на върха на сградата на две нива; площадка за наблюдение и открита тераса за наблюдение. В средата на сградата е разположено масивно ядро, намаляващо във високите части на сградата. Периферията е максимално освободена от конструктивни елементи, за да се осигури максимална гъвкавост на офисните пространства.

Коментари

Задължително поле