Вижте позициите на НСО и на МВР за случая с Десислава Радева

Снимка: Архив

"Във връзка с публикувана в медиите информация, НСО заявява, че г-жа Десислава Радева на 07.02.2018 г.,както и на която и да било друга дата, не е управлявала служебен автомобил на НСО." Това уточниха от службата за охрана в официална позиция по случай писанията, че съпругата на президента Румен Радев е влязла лично в гонка с патрулки.

Както "Труд" съобщи,  Радева се е возела в служебен автомобил с шофьор на НСО , а служители на жандармерията не са разпознали колата със специален режим.

"Във връзка с нейната безопасност, когато се налага да ползва специализиран транспорт, същият се осигурява по реда на Закона за НСО – със служебен автомобил и служебен водач", обясниха от службата.

"В НСО е разпоредена проверка, която ще изясни всички факти и обстоятелства около случая. При положение, че бъдат установени нарушения от страна на наши служители, ще бъдат предприети съответните мерки", пише още в съобщението.

"В хода на полицейска операция, в района на НДК снощи е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице. Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая", допълниха от МВР.

Коментари

Задължително поле