Вижте страховитата буря и светкавиците над София (ВИДЕО)

Подлези, метростанции и булеварди са под вода

Страховита гръмотевична буря изля огромни количества дъжд над София тази вечер. Много улици в различни части на столицата са под вода.

Духа силен вятър. Светкавици проблясват над града, чуват се силни гръмотевици, показва това видео (превъртете до 0:25 мин.):

В центъра на София, на бул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски", изби канализационна шахта. Подобни ситуации има и по други улици, като това създава рискове за шофьорите. Спряно е електроподаването към трамваите в района на Триъгълника.

Подлезът на НДК се превърна в басейн, покривът на „Мол София” и таванът на Метростанция „Сердика” протекоха. Проблеми има също на метростанции "Сердика" и "Централна гара", но за момента метрото не е спряно.

Около 200 сигнала са получени на аварийнтото звено в Столична община за затруднено движение и наводнени улици и квартали. По булевардите „Г.С. Раковски” и „Васил Левски” изби и канализационна шахта.

Временно е спряно движението на някои трамваи заради поройния дъжд по пл. Възраждане, по бул. „Дондуков”. На някои места в града не работят светофарите. Всички аварийни екипи работят по отстраняване на повредите, съобщиха от Столична община.

Коментари

Задължително поле