Вижте с какви фалшиви документи е учредена "Воля"

Веселин Марешки

Софийската градска прокуратура обяви, че е установила 43-ма двупартийци сред учредителите на "Либерален алианс" ("Воля") , но и без те да се броят, втората партия на Веселин Марешки имала необходимите минимум 500 изрядни учредители от подадените в Софийския градски съд 581 декларации.

Както "Труд" писа още преди 8 месеца, освен тези 43-ма, сред декларациите има още десетки с явни фалшификации . В помощ на държавното обвинение публикуваме още 20 очевидни ментета. Това са само тези от декларациите, в които е видно и с просто око, че една и съща ръка е попълвала за двама.

"Труд" получи копия на всички декларации за индивидуално членство на учредителите на двете партии на Марешки от СГС с разрешение на тогавашния му председател Калоян Топалов.

Напомняме, че по закон тези документи трябва собственоръчно и да се попълнят, и да се подпишат. Скрихме ЕГН-тата и номерата на личните карти не само заради защитата на личните данни, а и защото част от тези хора вероятно са станали съучастници в измама, без да знаят за това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика