Виктор Орбан: Европа е подложена на миграционно нашествие, което ще ни превърне в малцинство

Снимка; Архив

Унгарският премиер Виктор Орбан представи апокалиптично виждане за Западна Европа. По думите му тя е подложена на миграционно нашествие, което скоро ще превърне родените на континента в малцинство, предаде Асошиейтед прес.

Той говори на масов митинг в центъра на Будапеща три седмици преди парламентарните избори в Унгария, на които ще се бори за трети пореден управленски мандат. Според него Европа се е предала "с вдигнати ръце" пред масовата миграция на хора от Африка и Близкия изток. "Младите хора в Западна Европа ще доживеят да видят как стават малцинство в собствената си страна и как губят единственото място в света, което те наричат своя дом", добави той.

Премиерът отправи поредната си словесна атака срещу унгаро-американския милиардер и филантроп Джордж Сорос, като го обвини, че стреми да наложи своите идеи за "отворено общество" на Европа и подкрепя критиците на управляващото в Унгария правителство. Орбан нареди Сорос сред най-върлите исторически противници на Унгария - Османската империя, австроунгарската Хабсбургска династия и Съветския съюз, отбелязва АП.

Обръщайки се задочно към Сорос, премиерът каза: "Ние те молим да се върнеш в Америка и да правиш щастливи американците, а не нас".

Многохилядният "Поход на мира" в Будапеща на привържениците на Орбан, завършил с неговата реч на площада пред парламента, бе посветен и на националния празник на Унгария, която отбелязва 170 г. от революцията срещу Хабсбургите през 1848 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа