Виктор Спига може да се укрие, aко е на свобода

Виктор Спига обжалва задържането си под стажа, но съдът го остави зад решетките.

Оставиха чужденеца зад решетките

Търсят оръжието на убийството

Софийският апелативен съд потвърди мярката “задържане под стража” на 42-годишния Виктор Спига, обвиняем за убийството на 47-годишната Алена Щерк в София. Магистратите решиха, че има достатъчно данни, че именно той е извършил тежкото престъпление, както и че има опасност да се укрие, ако мярката му бъде изменена в по-лека. След изчезването на IT специалистката, костариканецът напусна България с автомобил под наем през Гърция.

Оттам той замина за Италия, където беше арестуван в градчето Асколи Пичено, а впоследствие върнат у нас. По думите на защитата му Спига не е бягал и не се е крил. Той дори напазарувал вино с намерението да го продава в България, какъвто бил съвместният му бизнес заедно с убитата Алена.

Според разследващите мотивът за жестокото убийство е ревност към бившата му приятелка. Главата на жертвата била размазана с неустановен тъп предмет, който още не е намерен. Тялото на Щерк беше открито на 29 май на сметище край Радомир. Наблизо имало бутилка с белина, с която вероятно убиецът се е опитвал да изчисти следите от кръв по автомобила, с който превозил трупа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право