„ВиК – Варна“ ще осигурява практики и стипендии на ученици

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД стартира серия от разговори с директорите на професионалните гимназии във Варненска област, чиято крайна цел е осигуряването на работни места за абитуриентите, подмладяване на екипа и гарантиране на бъдещия му експертен капацитет, съобщиха от дружеството. 

След среща с директора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, която обучава техници в областта на водното строителство, бе договорено възпитаници на училището да посетят „ВиК“ в Деня на водата – 22 март. Гимназистите ще разгледат Музея на водата, ще посетят модерната Централна диспечерна служба, Лабораторията за изпитване на водомери, водоеми с водни помпени станции и други ключови обекти на територията на дружеството във Варна. 

Плановете на ръководството на водния оператор са да бъде осигурена възможност за учебна практика на възпитаниците на професионалните гимназии в областта, както и да бъдат учредени стипендии за мотивирани и амбициозни ученици, които проявяват интерес да работят във ВиК сектора. „Целта на инициативата ни е „ВиК – Варна“ да се превърне в желан работодател за младите хора. С осигуряването на практики и стипендии ние можем да си „отгледаме“ кадри още от ученическия чин, които след завършването си да навлязат бързо и уверено в работата“, обясни Веселин Русев, управител на дружеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони