Коригираха формулата за ТЕЛК Ощетени са били част от лицата

Поставиха 15 информационни табели пред най-значимите забележителности в Свищов

Уличните котки част от семейството

Фестивалът „Орфеево изворче“ събира над 2000 деца в Стара Загора

Френската полиция не е задържала издирван джихадист, планирал атаки в България и Париж Името и външният вид на арестувания са различни от тези на търсения терорист

100-тният тото милионер разбрал за печалбата с 4 дни закъснение От 25 години играел със система при големи джакпоти

Полицаи се обясняват защо обгазиха колеги Вятърът духал от неправилна страна

Нинова: Като лидер на ПЕС, Станишев трудно ще може да защитава националните интереси в Европарламента

Музата на Мария Грация Кюри е дъщеря й

Банките събраха от такси 1,25 млрд. лв. Печалбата на трезорите достигна рекорден размер

Дават повече отпуски и бонуси на варненските учители

Националите: Слушаме Хубчев и бием в квалификациите

Протестиращи студенти блокираха движението в центъра на Белград и сградата на полицията

Стрелецът от Утрехт бил фокусиран върху определен човек

Пожар затруднява движението по пътя София – Варна Горят на сухи треви, храсти и дървета близо до пътното платно

ВиК спря водата на 10 задлъжнели абонати в „Победа“ "Зелен" евродепутат натиска институциите да я пуснат. Кметът Николов: Няма, докато не платят

Снимка: Архив

ВиК спря водата на 10 абонати в бургаския квартал „Победа“, които повече от година не си плащат сметките. Задълженията им възлизат на няколко хиляди лева. „Пращали сме им известия с предупреждения за съставяне на погасителен план. Въпреки това до този момент не е платена нито стотинка. Няма да отстъпим, докато не платят“, коментираха от водното дружество за „Труд“.

Абонатите, които да длъжници на ВиК са от ромски произход. Никой не може с точност да каже колко души ползват водата без да плащат, като се има предвид броя на членовете на семействата им.

Натиск върху дружеството и върху Община Бургас да пуснат водата на жителите на „Победа“ оказва евродепутатът от зелените Ромео Франц. Той е изпратил писмо до омбудсмана на България Мая Манолова, МРРБ, ВиК Бургас и Община Бургас, с което в ултимативен тон настоява да бъде пусната водата на ромите.

„Не възприемам това като дискриминационна мярка. Опитваме се да наложим правила. Премахваме и незаконните постройки от доста време и следим да не се появи ново строителство. Добре е да се знае, че освен равни права, всички имат и равни задължения. Това касае и за онази част от населенията там, които не плащат ток и вода. На няколко пъти ги приканихме да плащат водата, задълженията са доста сериозни“, коментира кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ромео да си вземе Юлия и всички меринджеи от „Победа“ в собствената си къща в Германия и там да потребяват реки и промишлен ток. Браво на кмета за твърдата позиция.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.