ВиК спря водата на 10 задлъжнели абонати в "Победа"

Снимка: Архив

"Зелен" евродепутат натиска институциите да я пуснат. Кметът Николов: Няма, докато не платят

ВиК спря водата на 10 абонати в бургаския квартал "Победа", които повече от година не си плащат сметките. Задълженията им възлизат на няколко хиляди лева. "Пращали сме им известия с предупреждения за съставяне на погасителен план. Въпреки това до този момент не е платена нито стотинка. Няма да отстъпим, докато не платят", коментираха от водното дружество за "Труд".

Абонатите, които да длъжници на ВиК са от ромски произход. Никой не може с точност да каже колко души ползват водата без да плащат, като се има предвид броя на членовете на семействата им.

Натиск върху дружеството и върху Община Бургас да пуснат водата на жителите на "Победа" оказва евродепутатът от зелените Ромео Франц. Той е изпратил писмо до омбудсмана на България Мая Манолова, МРРБ, ВиК Бургас и Община Бургас, с което в ултимативен тон настоява да бъде пусната водата на ромите.

"Не възприемам това като дискриминационна мярка. Опитваме се да наложим правила. Премахваме и незаконните постройки от доста време и следим да не се появи ново строителство. Добре е да се знае, че освен равни права, всички имат и равни задължения. Това касае и за онази част от населенията там, които не плащат ток и вода. На няколко пъти ги приканихме да плащат водата, задълженията са доста сериозни", коментира кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментари

Задължително поле