Виртуозната оперна певица Веселина Кацарова с изключителен концерт в Цюрих

Изключителен концерт на световноизвестната българска оперна певица Веселина Кацарова се състоя снощи в една от най-големите зали в град Цюрих - Tonhalle Maag, съобщиха за “Труд” от посолството ни в Берн.

Концертът е включен в поредицата планирани мероприятия за отбелязване на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Сред многобройните зрители в залата присъстваха и специално поканените от посолството ни гости - изтъкнати представители на швейцарската общественост, институции и бизнес.

В приветственото си слово към многобройната публика посланик д-р Меглена Плугчиева постави акцент върху Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. и на неговите приоритети и постижения, но и на възможността, която то предоставя за популяризиране на българската култура и традиции, на богатата палитра на българската народна музика и нейния значителен принос към европейското културно многообразие. Българските оперни гласове и певческо изкуство се радват на световна слава и носят в себе си посланието за многовековната история и култура на нашата държава, подчерта посланик д-р Плугчиева.

Зрителите в пълната зала бяха покорени от виртуозните изпълнения на г-жа Веселина Кацарова в съпровод на Цюрихския камерен оркестър. В програмата бяха включени и изпълнения на български народни песни, преработени за мецосопран и струнен оркестър. Зрителите в залата получиха към програмата и превод на текста на песните. Прекрасният глас на българската оперна прима превърна концерта в незабравим спомен за многобройната публика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа