Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с "Бах среща Гершуин"

За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Най-продаваният за всички времена цигулар на планетата Найджъл Кенеди идва във Варна със знаковата програма "Бах среща Гершуин" с композиция от колосите на две толкова отдалечени епохи, както и с още творби, част от виртуозните му изпълнения.

С неговия концерт на 10 март в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта официално се открива Европейският музикален фестивал, който празнува сега своята 15-годишнина. Акустичният подход на световната звезда към програмата поставя на голямо изпитание организаторите на концерта. „Осигуряваме специално озвучаване, каквото досега не е правено за такъв концерт в зала "Конгресна", посочва мениджърът на Елит проджект Мария Кондова.

Междувременно Кенеди завършва своя уникален по рода си 5-дневен маратон в легендарния джаз клуб Ronnie Scott's в Лондон, за който публика и критика не сдържат суперлативите си.

Вестник „Гардиан“ писа преди броени дни за събитието и за мястото на клуба в личната история на цигуларя. За пръв път Кенеди се качва на клубния подиум едва 14-годишен с един от великите в джаза – партньора на Джанго Райнхарт – виртуозът със суингиращата цигулка Стефан Грапели. По личното признание на артиста Грапели го посвещава в освободеността и в ритмичната дързост, които стават запазената марка на Кенеди в музикалния свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура