Вицепрезидентът Илиана Йотова прие главния редактор на йорданския всекидневник „Ад Достур“ Мустафа Риалла

Главният редактор на водещия всекидневник на Кралство Йордания “Ад Достур” Мустафа Риалла бе приет днес от вицепрезидента на Република България Илиана Йотова.

На срещата господин Мустафа Риалла и госпожа Йотова обсъдиха възможностите за разширяването на отношенията между Република България и Кралство Йордания в области от взаимен интерес.

Посочени бяха общите позиции на двете страни по въпросите на мира, тероризма, фалшивите новини и толерантността към бежанския проблем.

Госпожа Йотова посочи изключителната роля на медиите за преодоляването на световните кризи и необходимостта от взаимодействие в тази област. Господин Риалла подчерта, че тази кауза е споделена напълно от “Ад Достур”.

И от двете страни бе изразено убеждението, че срещата ще има определен принос в развитието на традиционно добрите отношения между двете страни.

Главният редактор на “Ал Достур” е в България заедно с група журналисти от вестника по покана на главния редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков. По-рано днес те имаха среща и с генералния директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България