Захариева: Отношенията между България и Русия са добри

Диляна Попова: С Асен сме заедно

За две години санираха или довършват работата по 49 блока в Сливен

3 години затвор за мъж, наръгал съквартирант в корема

Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

„След 13 години членство в България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз. Затова и разделението на „ние в България“ и „те в Брюксел“ е толкова голямо.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на представянето на сборника „Живи архиви. Национален архив от спомени за процеса на присъединяване на България към Европейския съюз“. Книгата, издание на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи съвместно с Центъра за високи постижения „Жан Моне“ към катедра „Европеистика“ на СУ „Св. Климент Охридски“, е събрала интервюта на личности, допринесли за европейската интеграция на България.

„Много надежди и резерви, тежки преговори с европейските институции, дълго убеждаване на всяка държава членка, че мястото на България е в ЕС – след този нелек път успяхме да се присъединим към европейското семейство благодарение на усилията на много отдадени хора“, подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът заяви, че след 13 години членство България трябва да бъде активен участник в дебатите за промяната на Европейския съюз, който сега не отговаря на изискванията на своите граждани. „Разговорът за бъдещето на ЕС е разговор за общите работещи политики, които да направят общността устойчива на кризите. Оказва се, че за над 60-годишната си история ЕС не е успял да си изгради достатъчно защитни механизми“, посочи Илияна Йотова.

Пред дипломати, представители на международни организации, на български институции и неправителствения сектор вицепрезидентът Йотова сподели опита си на един от първите избрани представители на България в Европейския парламент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.