Владимир Кличко обяви край на спортната си кариера (ВИДЕО)

Владимир Кличко потвърди, че спира с активната си спортна кариера. В обръщение към почитателите си в социалните мрежи, бившият световен шампион в тежка категория, заяви, че с огромно вълнение е решил да остави ръкавиците.

Отказването на Кличко отваря пътя за мач между Кубрат Пулев и настоящия шампион Антъни Джошуа. Българинът е основен претендент за титлата в тежка категория на IBF.

Кличко спира със спорта на 41 години и ще се преориентира към друга дейност, най-вероятно треньорска или промоутърска.

Кличко, който трябваше да изиграе мач реванш за загубената световна титла срещу Антъни Джошуа на 11 ноември, заяви, че именно благодарение на бокса е успял да постигне всичко в живота си.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=EAQo9x7k8gs

Преди 27 години направих своя избор. Избрах професия, която се превърна в целия ми живот. Започнах пътешествието си в спорта. Избрания път ми показа света, буквално. Обиколих малки страни, в които никога не бях стъпвал. Научих чужди езици, създадох своя бизнес и обекти на интелектуалната собственост. Помагах на нуждаещите се. Станах треньор, мотиватор, ментор, промоутър и финансист. Станах човекът, какъвто исках да бъда. Имах и имам възможност да правя толкова много, благодарение на популярността ми в спорта, на таланта ми и най-вече на вас - преданите ми фенове.

"В един момент обаче сме принудени или искаме да сложим края на т. нар., спортна кариера и да се подготвим за следващата част, с нови изпитания, с които трябва да се справим. Настъпи моментът, в който да го направя. Реших това с огромно вълнение. Напълно подготвен съм за нови изпитания. Очаквам и се надявам следващата ми кариера, която планирах и започнах преди години, да бъде поне толкова успешна, като боксовата.

Вместо да ви казвам "Благодаря и довиждане!", искам да ви поканя да продължите това наше съвместно дълго и интересно пътешествие. Само заедно ще бъдем креативни, продуктивни и съзидателни. И силни във всички отношения. Заедно сме една движеща сила", заяви в клипа той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт