На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Снимка: Twitter

Ключови министри от бившето правителство на Дмитрий Медведев в Русия запазват постовете си и в новия кабинет с премиер Михаил Мишустин. Указът за тяхното назначаване беше подписан от президента Владимир Путин.

Сергей Лавров остава министър на външните работи, а Сергей Шойгу и занапред ще ръководи министерството на отбраната. Александър Новак пък ще продължи да бъде начело на енергетиката. Министърът на финансите Антон Силуанов и на вътрешните работи Владимир Колоколцев също запазват постовете си в новия кабинет.

В новото правителство премиерът Михаил Мишустин ще има девет заместници, включително един първи. Министерството по делата на Северен Кавказ е премахнато, функциите му се прехвърлят на Министерството на икономическото развитие;

Правителството ще контролира дейността на „Росздравнадзор“ и ФМБА. Министерството на финансите ще ръководи Федералната агенция за управление на собствеността в замяна на Министерството на икономическото развитие.

Андрей Белоусов е първи вицепремиер. Дмитрий Григоренко е вицепремиер и ръководител на правителствения апарат. Виктория Абрамченко е вицепремиер.

Олга Любимова пък е името на министъра на културата.

Указът влиза в сила от момента на публикуването.

Най-важната задача на правителството на Михаил Мишустин е да увеличи благосъстоянието на гражданите, заяви руският президент Владимир Путин по време на първото заседание на новоназначения кабинет. „Разбира се, най-важната задача е да увеличим благосъстоянието на нашите граждани и да укрепим своята държавност и позицията на нашата държава в света“, каза Путин.

Според президента кабинетът на Дмитрий Медведев е създал добри макроикономически условия, без които е невъзможно да се реализират национални цели. „Предишното правителство направи много, за да създаде основа за по-нататъшно развитие“, заяви Путин. „На първо място бяха създадени много добри макроикономически условия, без това е невъзможно да се развива икономиката като цяло и резултати в социалната сфера. Всичко, постигнато с упорит труд трябва да се използва добре за в бъдеще за постигане на националните цели и за ефективно използване на тези инструменти“, каза президентът.

Мишустин постави задача да се постигне икономически растеж и да стартира нов инвестиционен цикъл. Според него кабинетът трябва да пристъпи възможно най-бързо към изпълнението на задачите по демография, здравеопазване и растеж на благосъстоянието.

Мишустин изрази желание новият кабинет да помисли как да оправдае доверието на президента.

Премиерът призова и за по-активно изпълнение на националните проекти, така че промените да бъдат в цялата страна, а не в отделните градове. Той също така иска незабавни изменения на бюджета, необходими за изпълнението на социалната част от посланието на президента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.