Влак с цистерна дерайлирал на метри от спирка, машинистите успели да го върнат в релсите

Снимка: Архив

Около 1 часа след полунощ част от товарна влакова композиция от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово, дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. При инцидента няма жертви. От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да я върнат върху релсите и да възстановят движението на композицията.

Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебно производство за железопътния инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди на релсовия път.

Отсечката от релсовия път – 200 метра преди село Боряна до 4 км. преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна. В Карнобат тя е отделена от композицията. В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната.

Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп.

Извършват се процесуално-следствени действия по неотложност. Работата по жп инцидента продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.