Властите във Великобритания обмислят увеличаване на присъдите за нападения с киселина

16-годишният младеж, който бе арестуван във връзка с петте нападения с киселина в Лондон, е обвинен в 15 престъпления. Междувременно властите обмислят увеличение на присъдите за подобни престъпления, дори даване на доживотни присъди, предаде БНР.

Обвиненията срещу извършителя на нападенията включват кражба, сериозни телесни повреди и притежание на опасни за здравето вещества. Другият младеж, който бе задържан по-късно, бе пуснат под гаранция. В четвъртък срещу петък през нощта двамата извършиха пет нападения с киселина в рамките на 90 минути в квартали на североизточен Лондон. Полицията съобщи, че разследването на инцидентите продължава.

Междувременно властите обмислят увеличаване на присъдите за нападения с химикали, които зачестиха през последните години. Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд заяви, че извършителите на такива престъпления трябва да усетят в пълна степен силата на закона. Тя не изключи отреждането на доживотни присъди. Политици и потърпевши на нападения с опасни химикали призоваха за по-твърди мерки и по-тежки присъди и въпросът ще бъде обсъден още в понеделник в Камарата на общините.

Коментари

Задължително поле