Младежи на мотопед заливали хора с киселина

Поне 5-има души са пострадалите

Младеж бе задържан заради серия от 5 атаки с киселина срещу жители на Североизточен Лондон, предаде Би Би Си.

Нападенията били извършени от двама души на мотопед в рамките на 90 минути в районите Хакни, Стоук Нюингтън и Айлингтън в четвъртък вечерта. Една от жертвите е тежко пострадала. Полицията съобщи, че случаите са свързани и разпитва младежа, който е обвинен в обир заради откраднат друг мотопед и нанасяне на тежка телесна повреда.

Инцидентът идва на фона на ръст на атаките с киселина в Лондон. От 2010 г. досега е съобщено за над 1800 случая на нападение с корозивни течности в британската столица. Миналата година имало 458 такива престъпления в сравнение с 261 през 2015 г., сочат данни на полицията. За 2017 г. случаите досега са 120, като в повечето от тях става дума за обир.

“Не искам хората да си мислят, че това се случва в Лондон през цялото време, защото не е така, но сме притеснени от увеличаващите се случаи”, каза шефката на Скотланд ярд Кресида Дик. Зам.-вътрешният министър Сара Нютън посочи на свой ред, че налагането на строг контрол над подобни химикали е много трудно, тъй като “всеки има много от тях в кухнята си”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа