Арестуваха тийнейджър в Лондон, хвърлял киселина в лицата на хора

Тийнейджър беше арестуван за хвърляне на киселина в лицата на хора в Североизточен Лондон, предава БНР. Нападанията са били извършени от двама души с мотопед в рамките на 90 минути, но на различни места, съобщиха от полицията. Всички жертви на нападенията са постъпили в болници, като един от тях е с изключително сериозни лицеви рани.

Всички нападения са били извършени с цел грабеж. При две от нападенията потърпевши са били мотоциклетисти. В тези случаи единият от нападателите е открадвал мотора на жертвата. Полицията е задържала единия от нападателите. Нападенията с химикали са се удвоили в Англия от 2012 година насам, показва статистиката. Само през миналата година са регистрирани 458 инцидента.

Полицията изпитва големи трудности при ограничаването на този тип нападения, защото някои от химикалите се ползват всекидневно от домакини в кухните за отпушване на канализации, например, а освен това могат лесно да бъдат закупени в магазините. 360 00 души са подписали петиция за ограничаване на продажбата на киселини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа