Бойко Борисов: Желая ви още по-големи заплати в „Ада Тепе“

С-400 свали цели, летящи със скорост над 2000 км/ч (ВИДЕО) За мишени са използвани свръхзвуковите ракети „Фаворит“

Мошеникът е осъждан за други измами

Спипаха пияни френски тираджии в Берковица, единият – на литър концентрат Нашенец подобри алкохолните постиженията на чужденците, но катастрофира

Кметът Фандъкова: Продължава изграждането на канализация в „Горубляне“, „Нови хан“ и „Бенковски“

Мъж преби приятелката си във Варна

Премиерът Борисов присъства на откриването на мина „Ада тепе“ (ВИДЕО) Рудникът ще вади 85 хиляди тройунции злато годишно

Полицията откри 4,7 кг хероин, закопани в градина в габровското село Гергини 1 кг кокаин е намерен в колата на собственика, крил дрогата, след като съучастникът му беше арестуван в понеделник в Столипиново

В Банско откриха Десетия юбилеен фестивал на операта

ЕС дава 100 млрд. евро за Европейски фонд за бъдещето

Джей Ло на фитнес с чанта за $20 000

49-годишен мъж се е удавил в частен водоем в Кюстендилско

Освободиха руския опозиционер Алекей Навални след 30-дневен арест

Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Вложиха 11 млн. лева за привлекателна и съхранена автентична градска среда във Велико Търново

Приключиха дейностите по проекта „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“. Той е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата му стойност възлиза на 11 010 062 лв., от които 9 358 553 лв. съфинансиране от ЕФРР и 1 651 509 лв. съфинансиране от националния бюджет.

В рамките на проекта бе обновено междублоковото пространство в ж.к. „Чолаковци“ и рехабилитирана алейната връзка между квартала и жилищен комплекс „Бузлуджа“. Извършените дейности по изграждане, реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, поставяне на указателни знаци и елементи на градското обзавеждане, както и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление допринасят за подобряване и обогатяване на функциите в квартала.
Изцяло нов облик придобиха двете изгледни площадки на ул. „Стефан Стамболов“, представляващи любимо място за отдих на жителите и гостите на града.

Площадното пространство пред музей „Възраждане и Учредително събрание“ също бе реновирано чрез подмяна на съществуващите настилки, изграждане на ефектно осветление, възстановяване на чешмата, както и чрез извършените озеленителни мероприятия.

Най-мащабната по обхват на реализираните СМР е реконструкцията на градската среда в Старата градска част. В периметъра на дейностите бе извършена реконструкция и рехабилитация на 38 улици, чрез които се постигна благоустрояване и подобряване функциите на района, представляващ притегателен център за жителите, гостите и многобройните туристи на Велико Търново. Извършени бяха дейности по подмяна на съществуващата разнородна тротоарна настилка с нова от вибропресовани бетонови блокчета, запазване на вида на сегашната павирана настилка, както и направа на бетонови стъпала и настилка от правилни каменни плочи от характерния за района жълто-сив пясъчник.

В отговор на непрекъснато увеличаващия се туристопоток и с оглед облекчаване на градския трафик,бе извършена реконструкция на обществения паркинг на ул. „Крайбрежна“ чрез подмяна на съществуващата асфалтова настилка, ново осветление, благоустройство и озеленяване. Приложено бе ново проектно решение за паркиране и организация на движението. Освен това се обособиха паркоместа за коли и автобуси, както и места за паркиране на инвалиди.

По отношение на обществената тоалетна, включена в обхвата на проекта, на същата бе извършен основен ремонт, както и бе пренаредена каменната пред нея.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.