ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите

На редовния конгрес на ВМРО през уикенда Красимир Каракачанов и лидера на “Атака” Волен Сидеров обявиха желанието на двете формации да се явят заедно на предстоящите евроизбори през май.

Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

НФСБ се явяват самостоятелно

“Атака” подкрепя обща листа на “Обединени патриоти” с водач Ангел Джамбазки от ВМРО за европейските избори през май. Това стана ясно от изказване на Волен Сидеров на конгреса на ВМРО през уикенда.

Сидеров и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отново призоваха за общо явяване на коалицията “Обединени патриоти” на изборите. НФСБ обаче вече даде заявка, че ще участва самостоятелно във вота. Така “Атака” и ВМРО може да се явят заедно, но без НФСБ.

“Очертава се вариант за общо явяване на “патриотите” на евроизборите, ако Ангел Джамбазки е общото решение за евролистата. Той е наложил името си като евродепутат”, заяви Волен Сидеров и допълни, че няма претенции да бъде сред кандидатите за член на Европейския парламент.

“Това ще продължава да бъде моята теза - че ние трябва да се явяваме заедно в името на това да дадем една сериозна алтернатива, което гарантира минимум двама евродепутати”, каза Красимир Каракачанов.

Председателят на другата партия в коалицията “Обединени патриоти” Валери Симеонов заяви, че тя ще се яви самостоятелно на изборите. Той посочи, че коалиция на НФСБ с “Атака” е невъзможна “заради съществените разминавания във външната политика”, а “коалиция с ВМРО би била естествена, но неосъществима”.

Симеонов ще бъде водач на листата на НФСБ. Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на лидера, като зад нея е застанала и партия “Средна европейска класа”, която, също като НФСБ, е част от “Обединени патриоти”.

Съвместното явяване на патриотичната коалиция на евроизборите е отпаднало, защото от “Атака” не са изпращали представител за преговорите, заяви заместник-председателят на формацията Борис Ячев.

“Не можем да позволим НФСБ безкрайно да чака и да протака, да гледаме как другите правят номинации, а ние да нямаме никаква подготовка”, каза още Ячев. Така срещите са се провеждали в двустранен формат само с ВМРО", добави той.

Коментари

Задължително поле