ВМРО и НФСБ отлюспиха „Атака” (обзор)

От НФСБ и ВМРО обвиниха лидера на “Атака” Волен Сидеров в системен саботаж и персонални атаки срещу Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Снимка: Пламен Стоименов

Коалиция “Обединени патриоти” се разпадна

Повече от година тройният съюз не работел

Предстоят нови споразумения с ГЕРБ

ВМРО и НФСБ изключиха третия партньор “Атака” от малката коалиция.

“Поискахме справка от Народното събрание относно участие на депутатите в гласуванията. Тя показа, че лидерът на “Атака” Волен Сидеров е участвал в 252 от 8173 гласувания, което е 3,7%. Той се изключва заради недостатъчно участие в работата, както и Павел Шопов, и Десислав Чуколов водят постоянна кампания срещу партньорите си, кампания на оклеветяване. Това обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той бе категоричен, че повече от една година коалицията “Обединени патриоти” не работи. “Системен саботаж, атаки персонални първо срещу Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, както и срещу колеги. Истината е, че така не става. Не само политическите граници бяха нарушени, бяха нарушени и човешките”, допълни Каракачанов.

Според лидера на ВМРО било възможно партиите от малката коалиция - ВМРО, НФСБ и “Атака”, да преминат към индивидуални споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството.

“Труд” научи, че НФСБ и ВМРО са взели решение да изключат само трима от седмината депутати на Сидеров - това са самият Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. Никой от тях не бе открит за коментар. От коалицията коментираха, че най-вероятно всички хора на Сидеров ще станат независими депутати.

Коментари

Задължително поле