Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Внедриха нов метод на ендопротезиране в болницата във Велико Търново

Д-р Трифон Трифонов въведе нов достъп при ендопротезирането на тазобедрената става, който е усвоен по време на курс по тазобедрено ендопротезиране при проф. Рьотингер.

„Достъпът на Рьотингер е анатомичен, което означава, че не се прерязват мускулите, които движат тазобедрената става, а се достига между тях. Това довежда до редуцирана следоперативна болка, намалена честота на луксация и дава възможността пациентите да се изправят и проходят в деня на операцията“, разказват медици, извършили първата такава интервенция във Великотърновската болница.

Пациентът е жена на близо 80 години, която постъпила в Ортопедичното отделение с фрактура на бедрената шийка. Операцията била извършена от д-р Трифон Трифонов и д-р Калоян Йорданов – специалисти по ортопедия и травматология, д-р Мирослава Маринова – специалист по Анестезиология и Реанимация.

Достъпът на Рьотингер заедно с рутинно използваният заден достъп, въведен от д-р Калоян Йорданов и страничен достъп въведен от д-р Тодор Табаков, позволяват на ендопротезистите да индивидуализират и оптимизират оперативното лечение според нуждите и особеностите на пациентите. Целта е достигане на отлични следоперативни резултати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.