Внучката на Грейс Кели не успя да стане звезда

Дълги години Жасмин Грейс Грималди страни от светски събития.

Плод е на лятна забежка на Албер II със сервитьорка

Тайната дъщеря на монарха работи за ООН

Жасмин Грейс Грималди, кръстена на баба си, актрисата Грейс Кели, като млада мечтае да завладее Холивуд, но сега дори не се появява публично. Тя не издържа на сравнението със знаменитата си роднина и се оттегля безславно от света на киното.

Актрисата принцеса

Холивудската звезда Грейс Кели става принцеса на Монако през април 1956 г. Тя се среща с престолонаследника Рение III на филмовия фестивал в Кан. За да стане негова съпруга, Грейс трябва да напусне екрана, въпреки че вече има “Оскар”, многомилионни хонорари и вечна слава.

Сравнението с Грейс Кели не е в полза на внучката ѝ.

Отстрани животът на актрисата, превърнала се в принцеса, изглежда като приказка. Тя посещава кралски приеми, извършва благотворителна дейност, позира за официални портрети и никога не се разделя с диамантите, дори когато спи. Но мълвата говори, че Грейс е нещастна в брака си. Почти всеки месец в чуждестранната преса се появяват статии, описващи изневери на Рение III, но съпрузите предпочитат да не отговарят на тези слухове. Те живеят заедно дълги 26 години, отглеждат три деца, но през септември 1982 г. Грейс Кели загива в автомобилна катастрофа. Принц Рение е неутешим: до смъртта си той остава вдовец и е погребан до любимата си жена.

Наследникът плейбой

През 2005 г. на трона на Монако се възкачва най-големият син на Грейс Кели и Рение III - Албер II, който по това време вече е придобил репутацията на плейбой с множество мимолетни забежки.

Извънбрачната дъщеря поддържа топли отношения с Албер II и семейството му.

Най-запомнящият му се флирт се случва по време на почивка в Южна Франция. Там принцът има връзка със сервитьорка на име Тамара Ротоло. Младите хора не искат нищо сериозно един от друг, така че когато лятото свършва, всеки се прибира у дома. Той заминава за Монако, тя - в САЩ. Не е известно дали Албер II щеше да си спомни за Тамара, ако не се случва нещо непредвидено: в Щатите тя открива, че е бременна.

Сервитьорката ражда дъщеричка, която кръщава Жасмин. Решава за момента да отглежда бебето сама, за да не привлича много вниманието върху себе си. Между другото, второто име на незаконната наследница на Монако е в чест на известната ѝ баба - Грейс.

Не е лесно да се скрият никакви подробности от личния живот на принца. Постепенно в пресата започват да изтичат слухове, че негова дъщеря расте някъде на друг континент. Хората, които са очевидци на романа между Албер II и Тамара Ротоло, разкриват подробности за връзката им. Започва истински лов за бившата любима на монарха. Оказва се, че жената наистина има дъщеря, която вече е на 14. Момичето прилича не само на Албер, но и на Грейс Кели.

Тамара няма избор: тя признава кой е мистериозният баща на младата Жасмин и започва да чака отговор от принца. Той се колебае - не иска грешките на младостта му да го застигат. В крайна сметка Албер признава бащинството и дава на момичето своето фамилно име - Грималди. Решаваща роля все пак изиграват не честта и благородството, а баналният ДНК тест.

Жасмин се престрашава да излезе от сянка и да даде първото си интервю едва през 2015 г. По това време Албер вече е женен за Шарлийн Уитсток и баща на близнаците Жак и Габриела. Между другото, малко по-късно се “намира” и друго негово извънбрачно дете - син на име Ерик-Александър Коуст.

Снима се само в четири филма

Жасмин Грейс Грималди решава да следва стъпките на баба си и също да стане актриса. Тя лесно влиза в света на шоубизнеса и се сдобива със звездни познанства, но кариерата ѝ в Холивуд не се получава. В нейната филмография има само четири заглавия.

Жасмин иска да постигне всичко сама, но от една страна я притиска произходът ѝ, а от друга - наследството на нейната баба. Неодобрението я удря особено силно, защото идва не само от професионални критици, а и от хейтъри. Те не пропускат да подчертаят, че тя не е наследила нито външния вид, нито таланта на Грейс Кели.

Махнала с ръка на всичко, извънбрачната дъщеря на принца на Монако изоставя опитите си да стане звезда и намира ново призвание. Тя се включва в благотворителна дейност. Работи като консултант към Световната продоволствена програма на ООН и създава своя собствена фондация, помагаща на жени и деца в отдалечени села във Фиджи.

Изчезва внезапно

Въпреки че поддържа топли отношения със семейството на баща си и участва в светски мероприятия, през февруари 2021 г. Жасмин внезапно изчезва. Тя изтрива всички стари снимки от социалните мрежи и не публикува нови. В пресата плъзват слухове, че има сериозни здравословни проблеми след прекаран ковид, които тя не опровергава.

Повече от година Жасмин Грейс Грималди не се вижда и чува. След дълга пауза тя все пак се появява публично на 19 април 2022 г. - на тази дата преди 66 години е сватбата на Грейс Кели и Рение III. Заедно с приятеля си, музиканта Джон Меленкамп, Жасмин присъства на благотворителната вечеря Оскар де ла Рента в Бевърли Хилс. Тя не казва защо е изчезнала за повече от година, но нейният любим издава, че е претърпял сложна операция на сърцето, а Жасмин е била до него през цялото време.
На приема извънбрачната дъщеря на принца на Монако изглежда щастлива. Тя не претендира за трона, което означава, че не е длъжна да търси одобрение за избраника си от семейството и може да управлява собствения си живот както иска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица