Гала се похвали с красивата си дъщеря

Срокът за подаване на заявления за помощ за отопление изтича на 31 октомври

Николай Банев остава в ареста

Слави Трифонов представя утре телевизията си 7/8 TV

Режисьорът Бойко Богданов за премиерата си в Бургас: В „Свекърва“ разпознаваме азбуката на националния си характер Най- много вицове има за тъщи и свекърви

Алек Болдуин си свали гащите в ефир, за да покаже колко е отслабнал (ВИДЕО)

Хванаха пиян шофьор на автобус, щял да кара ученици на екскурзия

Велосипедист е с опасност за живота, а пешеходец пострада след пътни инциденти в Пловдивско

Мъж преследва маршрутка, спря я и ограби пътничка

Строителна фирма е дарила 100 000 лева на „Демократична България“

Ердоган обвини Запада, че застава на страната на терористите

SDIndex 2019: Шофьорите на камиони и автобуси по-критични към уменията си зад волана от колегите си любители Агресията между шофьорите е изключително „заразна“, сочи проучването

Пускат 90 балона с цитати от Радичков по случай годишнината от неговото рождение

Премиерът Борисов за „Балкански поток“: Грандиозен проект, който е необратим

Младежи от 8 държави идват в Арбанаси на обмен по „Еразъм+“ Организатор от българска страна по проекта е Центърът за етнически диалог и толерантност "Амалипе"

Военен прокурор е обвинен за набедяване на колеги в престъпления

Софийският апелативен съд призна като въззивна инстанция за виновен военния прокурор Илиан Илианов Георгиев от Военноокръжна прокуратура -София за набедяване в извършване на престъпления прокурорите Веселин Стоев, Данчо Данов и Момчил Бенчев – прокурори във Военноапелативна прокуратура и Малена Филипова – прокурор във Върховна касационна прокуратура, като е знаел, че са невинни – престъпление по чл. 286 ал.1, вр. с чл. 26 ал.1 от НК.

На Илиан Георгиев е наложено наказание 10 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години. Наложено му е и наказание обществено порицание.

Престъплението е извършено в периода 05.10.2009 г. – 06.10.2010 г. в условията на продължавано престъпление.

Илиан Георгиев беше признат за виновен от Военен съд – Пловдив на 11.11. 2015 г., като първа инстанция за престъпление по чл. 286, ал.1,вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Поради подаден самоотвод от всички съдии от Военно – апелативния съд и невъзможността да бъде сформиран състав, в рамките на този съд да разгледа делото като въззивна инстанция, с решение на ВКС съдебното производство е възложено на Софийския апелативен съд (САС).

С новата присъда, САС е признал Георгиев за виновен по още едно деяние за набедяване, наред с останалите, по които е бил осъден на първа инстанция, с което частично е уважил подадения протест на ВОП – Сливен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.