Военен №1 ген. Андрей Боцев: Заплатите за 2018 г. няма да се увеличават

До края на тази година няма да има ново увеличение на заплатите на военнослужещите в армията. Това отговори на в. „Труд” началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Въпросът бе провокиран от упоритите слухове, че ще има още едно допълнително увеличение, освен това, което влезе в сила от 1 януари т.г. със закона за държавния бюджет за 2018 г., на възнагражденията на военните в системата на отбраната. Слуховете в бойните части на войската тръгнаха от изявления на ръководството на МО. Военните усилено започнаха да говорят, че заплатите до края на годината ще се увеличат с още 10%. Като прибавим и повишението с още толкова от януари догодина, равносметката показва скок от 20% на парите на униформените.

„За ново допълнително увеличение на заплатите на военните до края на годината аз не съм информиран”, категоричен бе ген. Боцев. Повишаване на доходите в отбраната е един от стимулите, на които се разчита да се привлекат повече кандидати за служба във войската - за войнишкия състав и за офицерския корпус.

Още - в интервю на ген. Андрей Боцев утре в "Труд".

Коментари

Задължително поле