Военният министър на „Бъди войник“ в Попово заедно с похода „По стъпките на четата на Таньо войвода“

Снимки: Пламен Стоименов; Архив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на извънредното събитие на националната кампания „Бъди войник“, което ще се състои на 1 юни 2019 г., събота, в град Попово на площад „Александър Стамболийски“ от 16.00 ч.

По същото време там ще бъдат участниците в 34-ия поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“, които ще проведат преглед на маршовата песен, съобщиха от МО. Походът е военно-патриотично мероприятие, подкрепено от Министерството на отбраната, чието тазгодишно издание се провежда под патронажа на президента Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В рамките на националната кампания за популяризиране на военната професия в Попово ще се проведе статичен показ на образци оръжие и екипировка на Сухопътните войски, водолазно оборудване и екипировка на Военноморските сили и Силите за специални операции. На него ще могат да се видят автомат „Калашников“, картечница, пистолет „Макаров“ , РПГ, снайперска пушка, както и средства за лична балистична защита. С информационни щандове за военната професия ще бъдат представени още Военновъздушните сили, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. Военно окръжие - Търговище ще информира за възможностите, които дават доброволният резерв, началната и специална военна подготовка, както и за текущите конкурси във Въоръжените сили.

От 19.00 часа на площада ще започне концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Със свои изпълнения гражданите и гостите на Попово ще зарадват формация „Армейска песен“, изпълнителите Соня Иванова, Надя Казакова, фолклорна формация „Ладена“, танцова формация „Алгара“ и др.

Гостуването на кампанията „Бъди войник“ в Попово беше инициирано от министъра на отбраната Красимир Каракачанов по време на събитието в Русе по-рано този месец. То е обвързано и с Международния ден на детето 1 юни (когато по традиция всяка година Българската армия провежда редица мероприятия в цялата страна за децата) и с Деня на Ботев и загиналите за свободата – 2 юни.

Коментари

Задължително поле