Военни унищожават снаряди във Видин и Русе

Снимка: Министерство на отбраната

Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава на Сухопътните войски беше задействан в 14.20 ч. днес, 26 август, с цел разузнаване и последващо унищожаване на силно корозирал 152 мм снаряд, съобщават от МО. Боеприпасът е открит при изкопни дейности до Банка „ДСК“ в гр. Видин. Транспортирането и унищожаването на открития боеприпас ще се извърши при спазване на всички необходими мерки за безопасност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Петър Петров.

Военнослужещи от Националния военен университет „В. Левски“ ще извършат утре, 27 август, разузнаване и унищожаване на три боеприпаса, открити в района на „Дунавски драгажен флот“ АД, гр. Русе. При първоначалния оглед е установено, че това са силно корозирали 120 мм снаряди. Ръководител на екипа е подполковник Йордан Терзиев.

Днес, 26 август, военнослужещи от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на Единния център за начална подготовка унищожиха артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на с. Разбойна, област Търговище. Ръководител на специализирания екип е капитан Цветан Владимиров.

Коментари

Задължително поле