Арабската лига порица Тръмп за Голанските възвишения

Ердоган похвали Джасинда Ардърн: Поведението на премиера Ви е пример за света

Деца и родители преобразиха двора на ДГ „Света Богородица”

Доналд Туск за Брекзит: До 12 април всичко е възможно, готови сме и за най-лошото

Избираме как да се пенсионираме до 2023 г.

Строят нова улица за 250 хил.лева в Сливен

Вежди Рашидов първи посрещна Ян Енглерт

Гимназия в Сливен откри барелеф на голям български архитект и инженер

Започва ремонтът на три моста по магистрала „Тракия“

Андрей Новаков за пакета „Мобилност”: Опитват да ни вземат мача в съблекалнята и то с помощта на съдиите

Елена Йончева: Правителството на Борисов не успя да осъществи нито един значим енергиен проект

НФСБ ще се яви самостоятелно на евроизборите

Вижте как митничари изгориха наркотици за 20 млн. лева (ВИДЕО)

Задържаха Анушка за грабеж на 560 лева от възрастен мъж

Предложение: Шест месечни такси глоба за кражба на ток

Войната с паметниците е проява на тоталитаризъм Генерал Робърт Лий е една от легендарните личности на САЩ, символ за чест и смелост, герой на цяла Америка

Тъкмо украинските пределни демократи обявиха, че смело са съборили паметника на маршал Ватутин, освободителя на Киев от хитлеристите, в САЩ отпочнаха събарянето на паметници на неполиткоректни герои от Гражданската война. От двете страни на Атлантика обезумели от либерален фундаментализъм индивиди и групички в името на правата на малцинствата и светата политкоректност са повели борба до изтребването и на последния човек на планетата.

Тази битка с историята и здравия разум на промити с мулти-култи сапун мозъци започна в няколко щата през 2015 г., но сега рязко се активизира. Очевидно с оглед препятстване на намеренията на Доналд Тръмп да промени пагубния за страната досегашен либерален курс. Президентът заяви намерение Америка отново да стане велика, налага се непрекъснато да му се пречи да обедини американците за тази разумна цел.
Предшествениците му обаче настояват тя на всяка цена да се наложи като Свърх-Аза на човечеството, Всеблагия и Въздаващия, събрал в едно Разрешаващото и Забраняващото начала, държател на Истината от последна инстанция. Непостижимо, като всяка „богоизбранска“ цел, твърде силно родееща се онази отпреди сто години за световната комунистическа революция, която, според група революционери-неруснаци, Съветска Русия била длъжна да извърши с цената на руския народ.

Доказано от практиката е, че целта на политиката е да потушава крайностите, да укротява прекалено страстните последователи на резките действия, да хармонизира обществото, а не да вкарва в него допълнителни разцепления и раздори. Хана Аренд твърди, че „Тоталитаризмът и авторитаризмът са системи, които разрушават социалните връзки между хората и като резултат довеждат до смърт на обществото… Всеки вид милитаристична или монополистична социална система води до същото – до социална дезинтеграция, разпад, катастрофа, гибел…“

Пето и десето е как се наричат тоталитаризимите: Християнският – с кръста, Ислямският – с корана, Болшевишкият – със сърпа и чука, Хитлеристкият – с обърнатата свастика, Маоисткият – с червеното знаме или либераленият – със заплашително размахания показалец на чичо Сам. Принципно много сходни са методите и изходът от прилагането им. Сатанизирането на президента Тръмп в САЩ днес видимо се родее със свирепите чистки на „враговете с партиен билет“ в СССР и Китай при Мао Дзедун.

Преди няколко дни в американския град Шарлотсвил по време на сблъсъци, при премахването на паметник на генерал Лий, трима души загинаха и над 30 бяха ранени. Разрушаването на паметници е глупост, не можем да преправим историята, а само да се учим от нея“, заяви президентът Тръмп. Беше прав, но политическите му противници очаквано го оплюха в медиите. Особено важна особеност на тоталитарното поведение е непрестанното изтриване на сегменти от истинската история и манипулативното им заместване с измислици.

Това релефно се вижда при съпоставяне на сегашните тъпи лъжи за генерал Робърт Лий и документирания му образ.
Син е на героя от американската война за независимост генерал Хенри Лий, прославил се като „Кавалериста Хари“. Роберт завършва блестящо военната академия „Уест Пойнт“ втори във випуска и без нито една забележка. Жена му Мери е правнучка на Джордж Вашингтон.

През 1861 г. вече е полковник, известен като противник на робството и отделянето на Юга. Вероятно затова лично президентът Абрахам Линкълн му предлага да командва сухопътните войски на федерацията. Лий е южняк, отказва да воюва с южните щати и на това основание подава оставка.

Приема да служи при президента на Конфедерацията Джеферсън Дейвис, активно участва в създаването на редовната армия на Юга, получава генералско звание, става неин командващ. Постига редица победи над федералните войски, авторитетът му сред конфедералисти става огромен. След поражението на Конфедерацията е амнистиран, заслугите му са признати и от южняците, и от северняците. дори от неговите противници на бойното поле.

Много скоро след гражданската война са му издигнати паметници, макар на власт да са противниците на конфедералисти. Робърт Лий е една от легендарните личности на САЩ, символ за чест и смелост, герой на цяла Америка. Знакова фигура в американската история до 1970 г., когато се надига либералната вълна и правозащитни групи започват да му ровят кокалите и преиначават историята на Гражданската война. Громенето и преместването на паметници напоследък придобиха формата на епидемия.

Тя започна обаче в постсъветска Русия и в бившите соцстрани, прокарваха я емисари от САЩ и още се вихри в Полша и Украйна. Закономерно я получиха и у дома си, разгаря се предимно в южните щати, които през последните години се напълниха с пришълци, за които американската история и нейните герои са чужди и непознати. Те са активистите срещу бялата американска общественост, срещу чуждата им памет на американския народ.

Дълбоко ешелонираната в различните власт либерална политическа класа е намерила в тях и политическите им амбиции важен ресурс за запазването на позициите си.Както и за противодействие на президента Тръмп и обезценяване на волята на 60 милиона избиратели. Повечето бели и отговорни за страната си хора, отвратени от либерални бяс. Сблъсъкът на здравите сили с безбрежната политкоректност и мултикултурализма се изостря до степен на стрес-тест за единството на американците.

И естествено се фокусира около оценките за Гражданската война. Не се ли спре либералната полуда, ще се стигне до преразглеждане на ролята и значението на още по-знакови фигури и от генерал Лий. Бащите на американската конституция начело с Джеферсън са били едри робовладелци – долу! Вашингтон също е бил робовладелец – да се преименува столицата! Линкълн е искал свобода за робите, но е добавял, че целта е да се прогонят от Америка – правилно са го гръмнали!

„Цветните революции“ са патент на либералите и глобалистите, предвидени са за износ, но като нищо могат да се реализират и като модел за американска употреба. С подобни или дори същите деструктивни последствия. Не е добра перспектива за света, твърде голяма и въоръжена до зъби страна са САЩ.

Още по темата

 1. Полицията използва димни гранати и сълзотворен газ на протест срещу Тръмп 

 2. Лицемерни политици. Пет проблема и пет решения за тях Да „осъждаш остро“ и да обещаваш „невиждан огън и ярост“ не дава решения на много сегашни и бъдещи проблеми

  От
  Изображение на Проф. Боян Дуранкев
 3. Преброяване на американските екстремисти Маршът в Шарлътсвил беше най-голямата от доста време насам проява на агресивните десни движения в САЩ

 4. Америка – опасна страна Отговорът на САЩ на международни кризи е „готови за стрелба“

 5. Тръмп за протестите в Шарлотсвил: И двете страни са виновни за насилието

 6. Извънредно положение в Шарлотсвил

 7. Тръмп за протестите в Шарлотсвил: Омраза, фанатизъм и насилие от всички страни

 8. Три жертви на марша на крайнодесните в Шарлотсвил

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (76)

 1. Този псевдодоктор пак се изказва неподготвен и злоупотребява с термина „тоталитаризъм.“ Кажи ни докторе, колко манастира, църкви и паметници унищожиха по света твоите любими, истинските тоталитаристи- комунистите? И питаха ли някого като унищожаваха?

  1. Не извъртай темата. Илиев и да ти даде отговор например с 1000 какво ще промени това, де6ил евроатлантически?
   Кажи по кой критерий например либералите демокраци (либерализъм тип кочината германия) се отличават от тоталитарната държава?!

   1. Ооо руския трол се завърна. На село ли беше или харчи спестените с пот на чело хонорари от пАсолството на Слънчев бряг?
    Ма нещо „облаците“ те държат още, щото писаното нгоре яма никав смисъл. Само ругатни.

     1. Като вържеш двe смислени изречения ще има и по темата.

 2. Посредствена статия от посредствен автор. Очевидно човек трябва малко да се задълбочи в историята. В живота няма само бяло и само черно. Авторът е добре да ни светне колко паметници на културата е разрушил Сталин и какво е неговото отношение към тази персона. Колко църкви са превърнати в складове преди да бъдат тотално сринати. Колко статуи на Хитлер и колко паметници, символизиращи хилядолетния райх, е съхранила непобедимата Червена армия, за да ги запази като исторически ценности за поколенията. От друга страна като видях какво представлява Рим и Италия си дадох сметка, че американската армия е могла всичко това да унищожи, а не да го съхранява за поколенията. Катедралите в Милано и Кьолн са останали почти непокътнати. Но това е въпрос на култура, която у др. Илиев липсва.

  1. Е, дрезден е сринат от много култура явно, според форумните ни де6или.

   1. Бомбардировката над Дрезден е използвана от Третия райх, а по-късно и от СССР, за пропагандни цели(Уикипедия..отдоло си има и източниците въз основа на които е написана статията). PS То и сега руските тролове си го пропагандират явно. Но което на запад което може се запазва, докато на изток се сринва. За това и хората бягат от там.

    1. Мда, неудобните истини са пропаганда и трябва да се забранят. И изтрият от бъдещите учебници.
     Евротлантически ценности.
     Пп. Сигурен съм, че и плевнелиев би искал да се изтрив, че е бил партиен функционер.

     1. Няма начин да си сигурен освен ако не си плевню или шизофреник. Я бърже си признавай кое от двете си? Чакам конкретен отговор, а не да отколниш темата. Хайде тръпнем читателите да разберем плевню ли си или психично болен.

 3. Дори редовният посерко с многото прякора не може да оака чудесния материал. Модерни си мислят, че са люде като горният с многото имена, а всъщност са изходният продукт на историята. И толкова.

 4. Само че и в ООН са на позицията на автора. Комисия за борба с расизма излезе с „ранно предупреждение“ за ситуацията в САЩ и алармен сигнал за назряването на граждански конфликт“, което четем и в края на статията.За либералния фундаментализъм от години пишат включително и американски анализатори, сега сблъсъците в САЩ се изострят по поводпоявата на Тръмп за президент. Той се опитва да се бори с убийствените за страната мултиксултурализъм, който е ново издание на комунистическия интернационализъм. Гражданска война в САЩ в XXI век не е добра перспектива и за света, с това твърдение в статията е идиотско да не се съгласим. В България либерализмът окончателно се компрометира именно със събаряне и боядисване на паметници, пренаписване на историята и очевидно непатриотично поведение, останали са само издържаните от чужди посолства и Сорос цапачи и „Да-българисти“ 1-2ама редовно облайват всяка статия в Труд по поръчка на прокопиев и бойкикиевчета.

  1. Отново само от една гледна точка бръщолевиш. Айде сега кажи, че няма руски тролове ами само соросоидни и пр. Уютно си замзваш кои си и кои ти плаща. Нищо не казваш за това Велемир, комент и другите про-руски тролове които редовно лъжат,мамят и клеветят. Ма нищо де за това пък не падаш по-доло като руски трол и клеветиш и слагаш етикети. То и по това се познавате. Руска работа, жалка работа.

  2. Останалото са и доста олихофренясали подлоги или отрепки като петро.

   1. Олихофренът от натовските стаи пак троли. Слабо, слабо… като за нивото на евроатлантик.

 5. Споко, по-скоро чинията на Бузлуджа ще отлети към връх „Комунизъм“ в Памир, отколкото някой да посмее да пипне с малкия си пръст паметника на окупационната Червена армия. Още повече, че все още не е изяснено с кое се гордеем повече – с окупацията от Червената армия или с окупацията от османската армия, 5-6 века преди това.

  1. Затуй за компенсация построихме паметник на летците бомбардирали софия.

   1. Защо не като си имаме от десетилетия паметник на окупирала ни армия. Срещу моча не пищиш. Защо?

    1. Окупирали са вражеска фашистка страна. Като всеки победител. Вдяваш ли разликата, олихофрен?
     Пп. В тиергартен също имат паметник.

     1. Вражеска? Фашистка? Ние сме били Царство България и НЕ СМЕ ОБЯВЯВАЛИ ВОЙНА на СССР, когато Хитлер е настъпвал. Война обяви СССР на България на 8.9 1944-та именно за да ОКУПУИРА страна, която с нищо не дразни Кремъл, освен с факта, че съществува. Ти БЪЛГАРИН ЛИ СИ, бре?

     2. До 05.09.1944 г. България нито е враждебна, нито е фашистка страна, поради което Съветският Съюз поддържа с нас пълноценни дипломатически отношения. Двете страни си имат посолства и посланици в съответните столици. Мигар СССР би имал дипломатически отношения с „враждебна и фашистка страна?!? Просто на Ялтенската конференция България е разпределена в сферата на влияние на Москва и тя идва да си вземе обещаното.

 6. Само Дрезден да е сринат! Ами половин София? Ами цели държави в близкия изток, в северна Африка, на които да вземат богатствата и да изтласкат населението към емитграция в Европа? При това дори за американците животът не става по-добър, само за няколко % свърхграждани на света.

  1. Нали знаеш, че в Европа всичко е съгласувано с тогвашните съюзници СССР(руснаците) и ако руснаците водят война със розови възглавници то на запад съюзниците барат по-кораво. На война, като на война. Междо другото не знаех, че руснаците с целувки са стигнали до Берлин. А амеркианците след войната преживяват икономически бум, които когато ви е удобно го клеветите с велемир и комент.

   1. С розови възглавници се занимават евроатлантическте гейове, олихофрен
    Но не си виновен ти, че си такъв, а дъртите ти уроди.

  2. Nacistite ne srinaha Eifel Tower, Eliseiskia dvoretc, House of Parlament, Westminster Abbey; Anglicani i amerikanci srinaha Scharlottenburg Palace , katedrali i istoricheski sgradi v Berlin ot carpet bombing! Posle prenachertaha Evropa i sveta v dvorcite na Potsdam. Imam 50 leva moneta ot 1941 godina s Car Boris 3 – na neia pishe – ,Bozhe pazi Bulgaria’ . Bexbozhnici ni upravliavat veche 70 godini! Lakomi i koristoliubivi !

   1. Зависи от атаката и вида оръжие което се използва. Моята теза е, не че едните са по-добре от другите, а че се сочат в случая американците, без нито дума да се казва за руснаците и щетите. Айфеловата кула е използвана за радиостанция…House of Parliament е засегнат от бомбандировки тип килимно бомбандиране. В Берлин няма начин да не се разрушат заради войските и броя жертви там. Но пак казвам, на война като на война, но да се твърди, че едните видиш ли се бият с розови възглавници докато другите рушат за мен е инфантилно и без логика, освен ако не ти плащат да пишеш такива глупости разибра се.

    1. Хубаво е, че и ти заключаваш, че ла гуерата е платена подлога… или олихофрен.

  3. А бомбите на руснаците в Сирия те не правят същото. И по рано в Афганистан откъдето се изнизаха безславно?

   1. Бомбите на руснаците са резултат от подкрепата на евроатлантическите уроди за безродните ислямистки терористи. Дано такъв затрие и де6илния ти ген. Та да си погънеш посятото.

    1. Ти май и руснак не си, бре?! Кълнеш, като дърта циганка!!!! Бравос, значи. Ум и нтелект лъха от обидите и изцепките ти. Не само лъха. ВОНИ!!! Що не си миеш зъбите, бре? Овонял си цялата страница!

     1. Що бе? И ти ли си помагал активно на ислямистките терористи кат николай младенов?

     2. Така ли, само ти не разбра, че помагам и мисля единствено за България и православието. Нито съм догматик, нито продажник, като някой тук!
      А между другото, според международните закони Христо Ботев е ДОКАЗАН терорист. Така, че по-полека с квалификациите. Ако човек се бори за освобождение на СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ, за мен той не е терорист, а революционер. Ако отиде в друга държава да взривява обикновени хора или дори само да им мъти мозъка, като се прави на местен в средствата за масово осведомяване – Е! Така, че и ти си терорист, според моите разбирания. А кюрдите в Сирия и Турция – НЕ СА!!!

 7. Видите ли статия от ДР Илия, да знаете, че съответна сума е излязла от сметката на руското посолство и е влязла кеш в джоба му. Останалото както искате си го четете и си го тълкувайте.

 8. оБлъск-ан от живота пухльо, така са те инструктирали в „Америка за България“ да бълбукаш от локвата с кал, много евтин номер е обаче. Скоро Тръмпи ще ви спре сандвичите напълно поради пълната ви достоверност А и шороша е на пределна възраст и съвсем ще ви засъхне копанята.

  1. Така, ще кажеш ами. Нали това ни инструктираха да казваме и крадеца да вика дръще крадеца. И темата да смениш и ника истината трябва да се знае.

  2. Тия заклинания сме ги слушали вече… И СССР копа гроба на капитализма и точно по поговорката падна сам вътре. Та се надявай Тръмп да спре нещо. Пределно е ясно, че няма намерение да прави подаръци на Путя. Само ти май още не си го разбрал. Виж тия дето ти спускат опорните точки се ориинтираха и разтуриха дружеството на приятелите на Тръмп.

   1. Соросоидното лaйно пак ръси неадекватни простотии… тръмпи е демократично избран и гледа нормалните хора, а не уродливите соросоидни отрепки.
    Пп. А путин яко ги фиства до кухите евроатлантически черепи и затова все за него пишат.

 9. Да, сблъсъкът между либерастогейовете и свестните американци наистина ще се окаже стрес-тест за бъдещето на Щатите и дори света. Чукчите на туземните толерастогейове-антибългари не са прочели статията, обаче с издри-кали „мнения и коментари“ за смях на дивите зайци.

  1. Статията няма нужда да се чете. Като видиш кой е автора знаеш, че е само губене на време. Забавно е да се четат коментарите на руските слуги. Като им виждаш ниското ниво знаеш, че Москва е в губеща позиция.

 10. Човекът написал статия- Законова репресия е необходима сега пише статия, че войната с паметниците е проява на тоталитаризъм. Тоталитаризмът не е война а режим – централизация на властта, както в Русия. В случая Тръмп нито е карал нито е заповядал да се съборят паметниците. Нонсенс. Такава статия лишена от логика е всичко друго но не обективна. За авторът нямам думи просто.

  1. По добър пример за тоталитаризъм е германия. Русия също но там поне имаха прекъсване.

  2. Авторът не башва тръмп, а либерастките му опоненти. Но съм съгласен, че плаче на чужд гроб.

  3. Ти мислиш ли, че този фосил, дето се титулува доктор, въобще знае дефиницията за тоталитаризъм. Или московските тролове, дето се опитват отчаяно да запълват пробойните в тезите му.

    1. За „тотолитаризма“ питай Пеевски или майка му. А за тоталитаризма, като ти гледам правописа, надали си прочел две книги през живота си. В опорните точки на Позитано също няма нищо за тоталитаризма, щото те не обичат да им се припомня собственото минало. Така че няма от къде да знаеш що е тоталитаризъм.

     1. Не всички са олихофрени кат тролещите отрепки от натовските стаи…

 11. Дон Кихотен Идиотизъм + Либерал Канибализъм Хапнаха на Венера Миловска Ръката за Кеф на Стомаха и Душата…!!!

 12. Нашите Сладки Либерали в туй време с Маските Спали, а други Ръката Изяли…!!! И НЕ СА КАНИБАЛИ, А СА ДЕМОКРАТ-ЛИБЕРАЛИ…!!!

 13. Едни от Селата с Кирка и Лопата , а ДРУГИ ..със Словата…!!! Пролетарии на Умственият Труд, Обединявайте се…!!!

 14. ДОНАЛД ТРЪМП не е Стериотипно Повторение, а Качествено Ново Историческо Явление…!!! И не е прищявка на Съдбата, а Истината за Нас и Децата…!!! А тези Канибал -Либерали в Мак Доналдс се Ояли, Надебеляли …НЕБЛАГОДАРНИ ОСТАНАЛИ и в ХУЛИГАНИ се ПРЕВЪРНАЛИ…!!! ТРУДЪТ ВЪЗПИТАВА …някъде се възпява…и от любопитство да се насе.р.е, няма къде точно да разберете…!!!

 15. Колко са смешни руснаците с тяхното спамене на интернет пространството. До скоро пж учебниците си очеха генерал Лий като робовладелец и „враг на норода“, сега пък стана „легендарна личност“

  1. Също кат евроатлантиците и ислямистките борци за свобода и демокрация… или лартийният активист и дисидент по поръчка плевнелиев.

    1. Ми ходи глей краставици. За това по ще ставаш.
     Пп. Кат изсъхне има 98%.

 16. Атланта гореше ген. Грант Скарлет ЕБ@ШЕ…!!! Негърът остана Роб до Гроб…!!! / Не било Негъра Джо на Марк Твен, a Робът Джо / …!!! Муци, акъл на буци…!!!

 17. Зао отчаяните седерасти, соросоидни грантаджии, възпалени загубеняшки мозъчета и недоправени хейтърчета похвала биха заслужили статии изпъстрени с „Долу БКП, СССр, КГБ, ДС, Путлер!“ и „Да живей гейпарада, да идват бежанците и американски такове да пазят непеошките! и да не пускат други на власт, освен либерали и правозащитници!“ Всичко друго се охрачва още след прочитането на заглавието, в което не пише нещо от горните. Жалки хорица.

  1. На това се вика учебник по тролене. Отчаяние не виждам никакво . По-скоро московските слуги са отчаяни, че мамашата им затъва по всички фронтове. И пари за обслужващия персонал няма. Затова фъфлят нечленоразделно, ругаят и пускат руски тезиси. Скучна работа. Ако искам да чета руска пропаганда, ще я чета в Спутник в оригинал. Нямам нужда от полуграмотните ти интерпретации.

   1. Разбираш ти от учебници по тролене. Явно доста са ви купили на олихофрените в натовските стаи.

 18. Нямат добро бъдеще тези, които събарят паметници и коригират в своя полза миналото. Примерът с ген. Ли е много илюстративен. Либералната демокрация не носи нито свобода, нито народовластие и е заредена с тенденции да кривне по пътя на комунизма и религиозните фундаментализми.

  1. Либерални демократи станаха най върлите партийни отрепки (навсякъде, не само у нас)…

    1. Казах най-върлите…. а най простите ви учат в натовските стаи да им лижете задниците …

  2. Къде я търсиш тая либерална демокрация преди 150 годшни. Тогава никой и хабер не е имал какво а това. Ама нали трябва да се троли пари да се изкарват.

   1. Малсо мислене би ти било от полза… но тогаз нямаше да си отрепка от натовските стаи.

  3. И реалният социализъм (тошовизъм) и путиновия див капитализъм не донесоха свобода и народовластие, но ти скачаш на амбразурата да ги браниш. На какво да вярвам на приказките или на делата?

  4. О има далеч по добри примери. СССР. Болшевиките събориха всички паметници на руските царе. После Хрушчов изнесе мумията на Сталин от мавзолея на другата мумия. (Препарираният вожд е също един вид паметник, нали) и събори де що има сталинови статуи от камък и метал. Може би затова и СССР се сгромоляса. Нищо добро не го чакаше, както справедливо отбелязваш. Ако не бяха ги събаряли тия паметници, щеше да си има още КПСС и на всеки площад по един цар и един диктатор. Каква идилия.

   1. Те за тва е и думата. Че либералистите са кат сталинистите.
    Панимайш?!

 19. До Кмнтр;
  Прав си за ялта. Всички големи са си вземали своето, а и чуждото… Но тя е половин година по късно.
  За вражеска и фашистка: да не забравяме, че борис суспендира конституцията и забранява партиите (фашистка), а България като част от остта окупира съюзнически територии (вражеска).

  1. Ти сигурен ли си, че си съвсем наред. Да не стоиш на слънце по обяд. Почна сам на себе си да отговаряш. Или забравяш от кой ник спамиш, и си пращаш сам съобщения. След този гаф струва ми се ще изчезнеш с този ник и ще се появиш с друг. Но малограмотността ти пак ща те издаде.

 20. Abe i Proroka Muhammed e bil robotargovec ama nikoj ot tezi konto butaha pametnika na Li ne buta musketata/dzami…..ama ot tam im idkat paritet!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.