Волейболистите ни се сбогуваха с олимпийската мечта

Волейболистите ни се сбогуваха с олимпийската си мечта за участие на игрите Токио 2020, след като на квалификационния турнир в Берлин загубиха от домакина Германия с 1:3 (-20, -23, 20, -23).

Най-резултатен за българите бе Цветан Соколов с 18 т., а за домакините Георг Гроцер реализира 17 т.

Тази вечер от 21 часа Бундестимът играе с Франция за единствената квота за игрите в Токио през лятото.

Двубоят бе последен за Теодор Салпаров и Виктор Йосифов, които нееднократно обявиха, че след турнира в Берлин прекратяват участието си в националния тим.

"Не успяхме да направим толкова асове, колкото срещу Сърбия - каза Йосифов. -  От друга страна германците ни затрудниха с техния начален удар. Нашите сервиси, които влизаха силно, те успяваха да ги задържат в игра. Това направи разликата. Този турнир показва прогрес и трябва да бъде една начална точка за отбора, за тези млади момчета, които оттук нататък продължават и ще бъдат основата на националния тим."

"Много искахме да спечелим този мач, да играем на финал и да се опитаме да се класираме за Токио 2020 - заяви Соколов . - Много сме разстроени от това което се случи. За жалост не успяхме да направим в този мач това, което направихме досега в турнира“.

Коментари

Задължително поле