Волейболистите с втора победа, днес играят за олимпийска квота

Волейболистите ни постигнаха втори успех на олимпийската квалификация във Варна. Момчетата на Силвано Пранди се справиха с Пуерто Рико, като завършиха с 3:0 (20, 22, 12). Най-резултатен за нашите бе Розалин Пенчев с 15 точки.

„Трикольорите” са с две победи от 2 мача, като в първия ден се наложиха с 3:1 над Египет.

И днес от 20,30 часа играят с фаворита Бразилия, който е олимпийски шампион, в директен сблъсък за получаване на квота за игрите Токио 2020.

Доволен съм от представянето ни като цяло – заяви старши треньорът Силвано Пранди. – Пуерто Рико не бе на толкова високо ниво. Направихме някои доста добри неща, но имахме и някои пропуски. Играчите, които ще излязат срещу Бразилия ще бъдат изцяло със съответната мисъл за мача, които ни предстои. За мен Бразилия е фаворит, най-малкото заради своята история и големите успехи, които има. Но се надявам да направим един страхотен мач срещу тях.”

„Срещу Бразилия излизаме да се раздадем и излизаме да вземем своето на собствена земя”, обяви диагоналът Цветан Соколов. - Дали ще се получи - зависимост как ще влезем в мача. Ако влезеш лошо – излизат по-трудно, но ако влезеш добре, можеш да убиеш. Бразилия може да се бие с блок и сервис, както всеки един отбор в света в момента. Ако биеш добър сервис, подреждаш добре блока си, нещата стават много лесни".

„Отборът е готов да покаже най-добрата си игра срещу Бразилия – каза и либерото Теодор Салпаров. - Трудно можем да победим в този мач с 3:0, няма какво да се залъгваме. Разковничето е да посрещаме добре, да бием хубав сайдаут и да натискаме много със сервис, защото ако те посрещат добре, става страшно. Ще излeзем с най-добрия си състав, но който и да влезе, всички играят в топ отбори и знаят как да играят такива мачове”.

Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле