Волен Сидеров: Имаме съгласие, че Законът за горивата не е нещо страшно

Снимка: Архив

Досега имахме коалиционен съвет на Тройната коалиция „Обединени патриоти“. Изчистихме някои теми, свързани със Закона за горивата, които вчера станаха повод за недоразумения или разминаване във виждането. Това каза в свое изявление председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП АТАКА Волен Сидеров след коалиционен съвет на партиите във формацията.

„Този закон е подписан и внесен от 32-ма души, не от един единствен. Сред тези 32-ма има десет човека, които са членове на „Обединени патриоти“ – четирима от ВМРО, четирима от НФСБ и двама от АТАКА, плюс още доста хора от ГЕРБ, БСП, ДПС и ВОЛЯ. Тоест става дума за един закон, който е обсъждан, коментиран и не представлява някаква опасност за обществото. Имаше една доста детайлна експертна среща между Валери Симеонов и Емил Димитров, в момента даже ги оставихме. Изясниха се доста подробности от закона и се оказа, че в крачка са променени неща, които преди това са създавали напрежение сред по-малките търговци на горива“, коментира Сидеров и уточни, че в момента имат разбиране и съгласие, че законът не е нещо страшно. „Поправки в него са направени. Аз честно да си призная не съм дълбоко в темата, но се разбра, че това е направено и няма повод за някакви страшни, остри скандали, стълкновения, разколи“, каза още Волен Сидеров.

Той подчерта, че се е изяснило, че има поправки, които не са станали ясни. "Нашите срещи разчитаме вече да са всеки вторник. Това е начинът – да разговаряме и да изясняваме теми, които могат да станат повод за медийни разправии. Не е добре това. Поел съм ролята нещата да се коментират. Срещата беше между нас лидерите на трите партии, заместниците, общо сме 9 човека. Ще направим така, че да бъдат предпазени по-дребните предприемачи и да не остава чувството, че те са отстранени", добави Сидеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика