Володин: Киевският режим заслужава най-тежкото наказание

Вячеслав Володин

Киевският режим заслужава най-тежкото наказание за такива зверства като разстрела на пленени руски войници, украинският президент Володимир Зеленски трябва да бъде съден от трибунал. Това написа в канала си в Telegram председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

"Всеки е виждал доказателства как украинските нацисти стрелят по нашите войници легнали, без оръжие. Ето как се държат нацистите. Киевският режим заслужава най-тежкото наказание за своите зверства", написа още Володин.

Според Володин, „Зеленски трябва да бъде съден“, той „трябва да бъде изправен пред трибунал“.

„Страните, които сътрудничат на киевския режим, трябва да разберат, че подкрепят нацистката държава, садисти, чиито ръце са до лактите в кръв“, каза още ораторът.

По-рано Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по факта на масова екзекуция от представители на Въоръжените сили на Украйна на пленени руски военнослужещи. Както беше съобщено в петък от пресслужбата на Следствения комитет, основата за образуване на делото беше видео, в което украинските военни застреляха най-малко 11 невъоръжени руски военнослужещи, които бяха заловени от тях на територията на Луганската народна република.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия