Вот решава съдбата на Втора лига

Клубовете от Втора лига сами трябва да решат дали искат да доиграят настоящия сезон. Това решение взе БФС след заседание на Експертната група. Вариантите пред отборите от втория ешелон са два – доиграване на всички 12 оставащи мача от кампанията или прекратяване на сезона. В случай, че тимовете се обединят около мнението, че сезонът трябва да приключи сега, настоящото класиране ще бъде обявено за крайно. При това положение ЦСКА 1948 ще спечели промоция за елита, а „Септември“ и „Монтана“ ще играят плейофи за влизане срещу 12-ия и 13-ия от Първа лига.

Със сигурност вотът, който трябва да бъде направен до 10 май, поставя под сериозна въпросителна доиграването на кампанията. Заради настъпилата криза около коронавируса, голяма част от отборите изпаднаха във финансов колапс. „Ботев“ (Гълъбово) продължава да се разделя с играчи, а съдбата на голяма част от останалите отбори също е поставена на карта.

Професионалната футболна лига ще направи още едно допитване. То ще е насочено към ½-финалистите за Купата на България. „Левски“, ЦСКА, „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) трябва да решат дали искат победителите от предпоследната фаза да бъдат излъчени в един или два мача.

Официално стана ясно, че плейофната фаза в Първа лига ще се състои от 5 мача, вместо стандартните 10. Причината - липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора „домакинско предимство“, се казва в становището на БФС. Първите мачове след подновяването са насрочени за 5 юни, а новият сезон е планиран за 25 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ