Връщат у нас заподозрения за убийството в Русе Северин Красимиров

Очаква се днес с полет от Франкфурт в България да бъде доведен Северин Красимиров, заподозрян за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова.

От летището със съдебна охрана той ще бъде откаран в следствения арест в Русе.

На 21-годишния мъж трябва да бъдат повдигнати вече лично двете обвинения, които обяви на пресконференцията в МС главният прокурор - за изнасилване и за умишлено убийство по особено мъчителен за Виктория начин. Това задължително трябва да стане в присъствието на адвокат - или специално упълномощен от Красимиров или близките му, или служебно назначен. Въпреки че той даде показания пред съда в германския окръг Целе, в които потвърди, че е ударил Виктория, обясни, че не е искал да я убие и категорично отрече да я е изнасилвал.

Северин трябва да бъдат разпитан и от българските разследващи органи. Трябва да бъдат назначени допълнителни експертизи, сред които и психиатрична. Негови близки казаха, че е умствено изостанал и че е приемал медикаменти. Експертите трябва да установят точно какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност.

Коментари

Задължително поле