100-тоннен кран започва работа в Хитрино

Днешният ден в село Хитрино се определя като най-рисковия, след трагедията в събота, защото със специални кранове започва вдигането на цистерните от влаковата композиция, която дерайлира сутринта на 10-ти декември. Затова ограничителните мерки в селото ще бъдат още по-сериозни.

100-тоннен кран на шуменска фирма започва работа тази сутрин на железопътната линия, информира БНР. Цистерните, които са здрави, ще бъдат изправени върху линията и ще бъдат изтеглени извън селото на собствени ход. Пострадалите от взрива вагони ще бъдат извадени с тежка техника.

От фирмата, която предостави крана, са решили да помогнат, за да могат хората от Хитрино да се приберат по-бързо в селото и да извършат най-необходимите ремонти преди валежите, които се очакват.

Все повече хора се опитват да помогнат, както на екипите, които работят, така и на хората от селото. Собственикът на русенска строителна фирма обеща, че ще построи отново една от разрушените 26 къщи със собствени средства. След отмяната на ограничителните мерки, той ще дойде в селото, за да огледа терена.

Все още има опасност за живота на някои от пострадалите. 7 души са настанени във Военномедицинска академия във Варна и в университетската болница "Света Марина" в града. Други 6-има са в болницата в Шумен.

От Военномедицинска академия във Варна съобщиха за БНТ, че към момента няма промяна в състоянието на пострадалите. Двама от настанените в лечебното заведение са с опасност за живота и са в реанимация. Тежко е и състоянието на други двама души, настанени в университетската болница "Света Марина".

Коментари

Задължително поле