Всички звезди идват в Банско

Всички най-добрия скиорки в света ще пристигнат за Световната купа в Банско идния уикенд. Пиринският курорт приема две спускания и супергигантски слалом, като първото състезание е отложено от Вал д'Изер (Франция).

„Залогът е изключително голям, никой не може да си позволи да изпусне кръг, в който се раздават 300 точки – заяви президентът на БФСки Цеко Минев. - Изправени сме пред едно предизвикателство за пореден път. Всички работят много добре по организацията. Нещата вървят в правилна посока.“

На старт ще застанат 57 състезателки от 14 страни, като сред тях са олимпийските шампионки от Пьонгчанг 2018 – Микаела Шифрин (САЩ), София Годжа (Италия), Мишел Гизин (Швейцария) и Естер Ледецка. Чехкинята, която е единствената олимпийска шампионка в два спорта от едни игри, може да направи уникален дубъл, след като преди две години спечели паралелен гигантски слалом в сноуборда под връх Тодорка. Тя пристига още тази неделя от Рогла (Словения), където ще се състезава именно на сноуборд.

Въпреки сравнително топлото време снежната покривка на пистите вече има необходимата дълбочина, а в момента се монтират предпазните мрежи. Трите старта ще бъдат снимани с 28 камери, а 25 телевизии ще излъчват състезанията по цял свят. Акредитираните журналисти са над 100.

Коментари

Задължително поле