Всички ученици в Пловдив се връщат в класните стаи от утре

Всички ученици в Пловдив от 5 до 12 клас се връщат в класната стая от понеделник, а всеки директор трябва да изготви график за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Областният кризисен щаб взе това решение след предложение на Регионалното управление по образование в града.

По предложение на Регионалното управление по образование в Пловдив, Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда като всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Такива са и указанията на Министерството на образованието. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Предложението е в интерес на учениците, които ще кандидатстват или ще държат матура, заяви пред БНТ началникът на регионалното управление по образование.

"Това са 7 клас, които ще кандидатстват лятото... 8-и клас са нови за училищата… 10 клас, на които им предстои външно оценяване и 12 клас нашите зрелостници", каза Иванка Киркова.

От 180 училища в областта половината са заявили че искат да работят комбинирано в електронна среда и присъствено

"Така наречения смесен тип на обучение - 10 учебни дни в училище, 10 учебни дни вкъщи в електронна среда", каза Десислава Стаменова - директор на ОУ „Драган Манчов"- Пловдив.

По-голяма част от близките на учениците в пловдивско са съгласни с мерките за ограничаване на контактите в учебните заведения. Поне до Нова година смятам че трябва да са на дистанционно обучение за да се овладее заразата.

За една седмица в Пловдивска област са заболели 18 учители и четирима ученици като само един ден няма констатирани случаи на КОВИД в училищата.

Коментари

Задължително поле