Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

ВСС и Столична община се разбраха за Военното НДК

На извънредно заседание днес Комисия „Управление на собствеността” определи представители на дирекция „Управление на собствеността”, които ще участват в съвместната работна група със Столична община за организиране и спешно извършване на всички необходими действия за изграждане на тротоарна настилка около съдебната сграда на бул. „Ген. М. Д Скобелев” № 23 (т. нар. Военно НДК), както и за осигуряване на пешеходен и автомобилен достъп до нея. Това съобщават от пресцентъра на ВСС.

Решението на Комисията е в резултат на проведена среща на председателя на КУС Михаил Кожарев и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която се ангажира с изпълнение задълженията на общината в най-кратък срок, с оглед  въвеждане на сградата в експлоатация.

На днешното си заседание Комисията предприе действия във връзка с безвъзмездно придобиване от Община Благоевград на сграда за нуждите на Административния съд и Районната прокуратура в гр. Благоевград. Към момента съдът е настанен в многофункционална сграда, в която има жилищна част, банкови и административни офиси, магазини и туристически обекти. Заеманите от съда помещения не отговарят на нуждите на съда, недостатъчни са като брой, площ и не са в състояние да задоволят нарастващите потребности на съдии, служители и граждани.

От друга страна Съдебна палата – Благоевград е с ограничен капацитет, поради което е целесъобразно освобождаване на помещенията заемани от Районната прокуратура.

Новата сграда се намира непосредствено срещу Съдебната палата, в най-пълна степен ще облекчи работата на магистрати, съдебни служители и граждани и ще реши в дългосрочен план сградния проблем на съдебните институции в града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.