Всяка банка ще подкрепи добър проект

Сдруженията в сектора са задължителни

Сигурността е сред основните ни предимства

Съюзяването на хората в хотелиерския и в туристическия бизнес е задължително. Това заяви изпълнителният директор и член на УС на ПИБ Чавдар Златев по време на 5-та годишна среща на Националния борд по туризъм. В момента в сектора наблюдаваме ситуация на разкъсаните царства.

А обща организация трябва да подпомага държавата в политиката й за развитие на туризма и това трябва да е сдружение на големите инвеститори в този бизнес, обясни Златев. Те знаят къде да реализират печалба, как да докарат повече туристи и да направят страната ни по-популярна дестинация, допълни той.

България има основни дадености, които правят туризма перспективен за страната ни отрасъл и за всички е ясно, че можем да сме 4-сезонна дестинация. За да се случи това са нужни две основни неща – интелигентност, за да се развиват добри проекти и енергия за ефективната им реализация. Естествено нужни са и капитали, каза Златев. Той бе категоричен, че всяка банка би подкрепила един добър туристически проект.

Според Златев основният конкурент като модел на туристическо развитие на страната ни е Турция. И тъй като ние не можем да си съперничим със съседите с ниска цена, трябва да подчертаем факта, че сме сигурна дестинация.

Коментари

Задължително поле