Всяка девета минута спешната болница на Варна приема пациент

МБАЛ "Св. Анна" посреща 140-годишен юбилей с обновена база

Всяка девета минута от денонощието медиците от Спешния център на МБАЛ "Света Анна - Варна" АД приемат болен, нуждаещ се от незабавна специализирана помощ. Това показват регистрите на морския "Пирогов" за януари 2019 г., съобщиха от лечебното заведение.%d0%bf%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%8f

През първия месец от годината консулт, диагностика и специализирана помощ в Спешния център са получили 6170 пациенти. От тях 1178 са приети за лечение в клиниките и отделенията на болницата. За месец там са били хоспитализирани общо 2032 човека. Тази година най-старото здравно заведение във Варна ще чества 140 г. от създаването си с финал на инвестиционната програма за цялостната реновация на базата. В напреднала фаза е обновяването на клиниката по неврохирургия, за която в края на миналата година Министерството на здравеопазването отпусна 500 000 лв. С 550 000 лв. целево финансиране от община Варна и допълнителни средства на болницата преди броени месеци приключи цялостният ремонт и обновяване на родилното отделение и неонатологията. С други 200 000 лв. от местната хазна в клиниката по ортопедия и травматология бяха закупени нова операционна маса и инструментариум, а с 60 000 лв. бе подменен дизелгенераторът, който гарантира аварийното елзахранване на здравното заведение.

Средства от мажоритарния акционер - Министерство на здравеопазването, бяха насочени към секторите по хемодиализа и съдебна медицина, като с държавни пари е в ход и процедура по подмяна на авариралия асансьор в старата сграда на болницата, уточниха от "Св. Анна". Със собствени приходи вече е ремонтирано и пребазирано и отделението по обща и клинична патология.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България