Втори ден без кворум в парламента

Парламентът отново не успя да събере кворум при първа регистрация за начало на заседанието днес. Електронната система отчете 110 депутати. Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов даде почивка до 09:30 часа, когато ще бъде направен втори опит за регистрация.

Вчера депутатите не успяха да съберат нужния кворум от 121 души при три опита за регистрация и заседанието беше провалено. 

Според проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, първа точка е приемането на процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание.

Предвижда се обсъждане на второ четене на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа и в Наказателния кодекс, както и първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) също е в проекта за дневен ред, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество.  Предлага се първа точка в петък да е първото четене на промените в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.  

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика