Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

ВТУ и Пекинският езиков университет подписаха споразумение

Снимка ВТУ

Споразумение за създаване на филиал на Международния център за квалификация и обучение на преподаватели по китайки език в България и договор за сътрудничество по „Еразъм+“ подписаха ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов и проф. Лиу Уей, зам.-партиен секретар на Пекинския университет за езици и култура. Контрактът стана факт по време на работната среща на ректорското ръководство с делегация от Пекинския езиков университет в Китай.

Гостите и домакините са обсъждали бъдещото сътрудничество между двата университета, възможностите за въвеждане на обучение по български език в Пекинския университет за езици и култура, краткосрочни специализации на млади специалисти в Китай, сътрудничество по проекта на китайското правителство „Един пояс – един път”. По време на срещата е била обсъждана и съвместна магистърска програма за обучение на доброволците, одобрени за работа в България, както и обучение на докторанти от Великотърновския университет в Пекинския езиков университет. Двете висши училища ще си сътрудничат по програмите „Млади лидери” и „Да разберем Китай”, а през лятото китайски студенти и преподаватели ще могат да учат родната ни граматика в Международния летен семинар на Великотърновския университет.

Гостите от Пекин са имали възможност и да разгледат Великотърновския университет, да се запознаят с работата на институт „Конфуций” и да посетят културно-исторически забележителности във Велико Търново и Арбанаси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.