Вучич: Произволните ходове на Прищина и резолюцията за Сребреница не допринасят за мира в региона

Сръбският президент Александър Вучич разговаря днес с руския посланик Александър Бокан-Харченко и по този повод посочи, че произволните ходове и инициативи на Прищина като проекторезолюцията на Общото събрание на ООН за Сребреница по никакъв начин не допринасят за процеса на помирение, изграждане на доверие и сътрудничество в региона.

Вучич заяви в Instagram, че на срещата са обсъдени трудният период, пред който е изправена Сърбия, дипломатическата борба на няколко фронта и сериозните предизвикателства пред сръбския народ в Косово и околностите.

Събеседниците обмениха мнения относно опитите за дестабилизиране на региона, както и усилията на Сърбия да се бори на международната арена за запазване не само на собствените си държавни и национални интереси, но и за зачитане на международното право и принципите, на които се основава един справедлив глобален редът трябва да почива.

„Подчертах, че е от жизненоважен интерес за страната ни да запази стабилността в региона и изтъкнах, че произволните ходове на Прищина и инициативи като проекторезолюцията на Общото събрание на ООН за Сребреница по никакъв начин не допринасят за процеса на помирение , изграждане на доверие и сътрудничество в региона", посочи Вучич.

„Отново изразих благодарността си към Руската федерация за нейната твърда позиция по отношение на териториалната цялост на Сърбия, както и за зачитането на нашия суверенитет по отношение на независимата политика и уникалния път, който нашата страна избра. Този път не е лесен, но ние разчитаме на пълната подкрепа на всички искрени приятели на Сърбия”, заяви Вучич.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа