Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Въвеждат бърз фалит на малки фирми Дават втори шанс на компании със затруднения, като опрощават част от дълговете им

Всяка година се завеждат средно по 1200 дела за несъстоятелност.

Промените се правят по настояване на ЕК

Ускорени процедури за фалит на малки филми ще бъдат въведени с промени в Търговския закон. Наред това на дружества с трайни финансови проблеми ще бъде даден втори шанс да работят, като вместо да се стига до обявяване в несъстоятелност, ще бъде въведена процедура за опрощаване на част от дълговете им. Това предвижда Пътна карта за изпълнение на препоръките на ЕК относно процедурите за обявяване на фирми във фалит, приета от Министерски съвет.

Всяка година в периода от 2010 г. и 2017 г. в окръжните съдилища са заведени средно по 1200 дела за несъстоятелност. Те са бавни и скъпи и не водят до задоволителни резултати, пише в годишния доклад на ЕК за България.

За да бъде повишена ефективността на процедурите по обявяване във фалит, ще бъде въведен по-лесен и по-бърз достъп до производства по несъстоятелност и процедури по стабилизация за юридически лица и предприемачи. Ще се дава шанс на фирмите със затруднения, като в процедурата по несъстоятелност може да се опрощава част от дълга им. В същото време ще бъдат взети мерки, предотвратяващи недобросъвестно поведение на длъжниците. Ще бъдат въведени по-бързи процедури, а съдебните такси ще бъдат намалени. Ще бъдат взети мерки и за по-голяма ефективност при разпродаване на имуществото на длъжниците, пише в Пътната карта.

С промени в Търговския закон ще се гарантира, че по време на целия процес по обявяване на една фирма във фалит документите ще може да се изпращат по интернет.
Ще бъдат въведени и по-строги правила за упражняване на професията синдик – човекът, който съдът назначава, за да управлява фирмата и разпродава имуществото в процедурата по несъстоятелност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.