Във вените на Тияна Дапчевич тече българска кръв

Актрисата има 20-годишна успешна музикална кариера в Сърбия, а сега мечтае да спечели “Оскар”

Героинята й Ула е голям шемет

Мултиталантлива, образована, темпераментна, спонтанна и винаги в добро настроение, тя казва, че е родена за сцената. Песните й все още се слушат много и мнозина я обожават не само заради превъзходния й глас, но и заради потенциала на велик шоумен. Това е певицата, актриса и водеща Тияна Дапчевич. Българските зрители я познават от сериала “Преспав”. Там тя е в ролята на Ула, строга и дръзка германка, която се опитва да поддържа изряден ред в управлението на пансиона, но не винаги успява.

Родена е в семейството на баща македонски българин и майка сръбкиня от Босна и Херцеговина - Велко и Бранка. През 1999 г. се дипломира във Факултета по музикални изкуства в Скопие. Вече 20 години тя се радва на успешна музикална кариера в Сърбия. За ролята си на Ула в поредицата “Преспав” Дапчевич споделя: “Във всичките четири сезона Ула присъства много активно и трябва да си призная, че е доста луда. Геройнята ми е голям шемет и успява някак си да преодолее кризата на средната възраст. Тя продължава да търси внимание и любов от Коста и решава всички проблеми нормално и естествено, защото е германка, нали?”

Тияна казва, че по време на снимките пада голям смях и непрекъснато се случват забавни неща. “Постоянно се смеем. Толкова се хилим, че понякога идва режисьорът и ни казва: “Ще ви дам по сто евро, просто спрете да се смеете, за да можем да заснемем сцената”, разказва Тияна пред македонската преса.

Актрисата е омъжена за Милан Дапчевич, сръбски предприемач от когото има син, Вук. Семейството живее в Белград. Затова по време на снимките на “Преспав” на Тияна й е адски трудно да се раздели с близките си. Често обаче те я посещават в Скопие, или тя отскача до сръбската столица. Освен добра актриса, Дапчевич се старае да бъде и перфектна домакиня. Обича да глези любимите си мъже вкъщи с палачинки, защото по думите й Вук ги обожава. Често приготвя и гръцко пастицио, известно още в семейния кръг като “лазанята на Тияна”.

За Дапчевич актьорството е голямата й страст. Цял живот е в компанията на актьори, голям фен е на качествените филми. “Откакто се озовах в сериала - за мен се отвори цял нов свят, в който дори не трябва да избирам какво ще бъда, всичко ми е интересно и се радвам на всяка роля, която съм играла досега. Остава ми само “Оскар” да спечеля, но има време, ще стигнем и до него”, смее се актрисата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес