Възстановено е движението по път III-2904 Дуранкулак - Кардам за превозните средства до 3,5 тона

Снимка: Архив

Възстановено е движението по третокласния път III-2904 Дуранкулак – Кардам за превозните средства до 3,5 тона. Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Пътна инфраструктура".

Преминаването по него беше ограничено късно снощи заради снегонавявания. Снегопочистваща техника днес разчиства близо 9-километровия участък между селата Рогозина и Спасово. От силния вятър в отсечката имаше преспи над 1 метър. Работата по уширението на пътя продължава.

Шофьорите, на които им предстои пътуване трябва да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите водачи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Коментари

Задължително поле