Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

Възстановяват наградата за най-бързо пресичане на Черно море с яхта

Пилотно плаване за най-бързо пресичане на Черно море по маршрута Варна -Сочи започва в събота по инициатива на Ветроходна академия „Кор Кароли“. Тя възстановява наградата PONTVS EVXINVS (в превод от латински-Черно море) от преди 30 години за яхти по този интересен, а и нелек морски път.

Първа по него след тези три десетилетия ще стартира идеалната за целта ветроходна яхта Espresso Martini (модел Farr 45), с екипаж от обучени в сезон 2019 курсисти и техните инструктори: Павлин Надворни, Атанас Стефанов, Елена Банкова, Йордан Николаев, Никола Николов и Георги Боев. Тя ще отплава тържествено от Фара на Морска гара във Варна.

Стартът ще бъде засечен от регатен съдия и вписан в протокол. В Сочи екипажът ще бъде посрещнат от представители на местната община и председателя на Краснодарската федерация по ветроходство, като за сътрудничеството с тях подкрепата е на Генералния консул на Русия във Варна Владимир Климанов.

Плаването е част от честването на 140 години българо-руски дипломатически отношения. Идеята е да се преоткрие този черноморски път за спортни и круизни ветроходни плавания, както от България, така и от Русия, посочи ръководителят на академията Антоанета Георгиева. Яхтата ще бъде изпратена от много варненци, гости, както и от представители на Генералното консулство на Русия у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.