Външно: Пет ферибота са осигурени днес за блокираните туристи на гръцкия остров Самотраки

Ферибот

Пристанищните власти на гръцкия остров Самотраки обявиха, че за днес са осигурили пет ферибота, които ще превозят блокираните туристи и автомобилите им до град Александруполис, съобщи dir.bg., позовавайки се на информация от българското Министерство на външните работи.

Заради техническа повреда на единствения ферибот, превозващ пътници и автомобили до пристанищния град Александруполис, от вторник до днес на Самотраки цари пълен хаос. Снощи фирмата оператор на ферибота Saos Ferries успя с взет под наем плавателен съд да превози известна част от автомобилите на чакащите туристи до Александруполис, а с друг и самите хора. Сред пътниците са били и част от българските туристи.

Един от потърпевшите, компютърният специалист Янош Кунш разказа, че пътническият ферибот е акостирал в Александруполис около 23 часа, а този, превозващ автомобилите - около полунощ.

Днес ще има пет ферибота. Четири от тях ще обслужват пътници - в 10:30 ч., 15:30 ч., 20:30 ч. и 01:00 ч. В 18:30 ч. от Самотраки за Александруполис ще отплава и един ферибот, който може да превозва автомобили.

Генералното ни консулство в Солун е в контакт е с гръцките пристанищни власти, следи ситуацията и е готово да окаже възможното съдействие при необходимост.

Телефон за връзка с ГК Солун: +30 2310 829 210, дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.

Коментари

Задължително поле